Τεχνολογία

Η Apple εκπαιδεύει αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια

today24 Απριλίου, 2017

Background
share close

Η έγκριση που παραχώρησε η αρμόδια οδική υπηρεσία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στην Apple για την εκπαίδευση οδηγών ασφαλείας σε αυτόνομα οχήματα, συνιστά μια ακόμα ένδειξη της ενασχόλησης του τεχνολογικού κολοσσού με τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, όχι όμως και απόδειξη για την ύπαρξη του iCar.

Η πολιτεία αποκάλυψε τα πολυσέλιδα έγγραφα της σχετικής αίτησης στο πρακτορείο Reuters. Aπό τα έγγραφα αυτά είναι φανερή η εμπλοκή της Apple στο εγχείρημα, εντούτοις δεν αποδεικνύει ότι η Apple κατασκευάζει το δικό της αυτόνομο όχημα, όπως για παράδειγμα η Waymo της Google ή, η Tesla.

Μέρος της αίτησης της Apple ήταν ένα 10σέλιδο έγγραφο εκπαίδευσης, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με χειριστές που αναλαμβάνουν τον χειροκίνητο έλεγχο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια δοκιμών ενός συστήματος που αποκαλείται «πλατφόρμα ανάπτυξης». Η Apple πάντως, αρνείται να σχολιάσει την αποκάλυψη, διατηρώντας άκρα μυστικότητα στα σχέδιά της.

Το σχέδιο για την εκπαίδευση στην πλατμόρμα ανάπτυξης έχει σαφώς δεδηλωμένο σκοπό «την εκπαίδευση οδηγών ασφαλείας σε διαφορετικές συνθήκες αυτόνομης οδήγησης». «Η πλατφόρμα ανάπτυξης θα ελέγχεται ηλεκτρονικά (π.χ. με joystick) και οι οδηγοί ασφαλείας πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ώστε να επέμβουν και να αναλάβουν τον έλεγχο». αναφέρεται επίσης στο ίδιο έγγραφο.
Διαφορετικά σενάρια περιγράφονται, που αφορούν στην οδήγηση με υψηλή ταχύτητα, σε κλειστές στροφές ή κατά την αλλαγή λωρίδας. Σε επιστολή της Apple στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας οχημάτων αναφέρεται επίσης ότι η επίμαχη πλατφόρμα «θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει δεδομένα πριν από μια σύγκρουση».

Εντούτοις, τα έγγραφα αυτά δεν περιλαμβάνουν στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης ή άλλες τεχνικές λεπτομέρειες και δεν αναφέρεται στους κρίσιμους αισθητήρες που θα φέρουν τα τρία οχήματα για τα οποία έλαβε άδεια η Apple (Lexus RX450h, 2015). Τέλος, η άδεια δεν θα πρέπει να θεωρείται απόδειξη ότι η Apple κατασκευάζει το δικό της αυτόνομο όχημα, καθώς θα μπορούσε να αναπτύσσει μια λύση, η οποία θα ενσωματώνεται σε αυτοκίνητα κατασκευαστών αυτοκινήτων.

 

Πηγή: in.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Σινεμά - TV

H ανάρτηση του Τζέιμς Κάμερον για τα επόμενα τρία Avatar που ετοιμάζει

Υπομονή μέχρι το 2020 θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές της κινηματογραφικής ταινίας «Άβαταρ» καθώς τότε θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η δεύτερη συνέχεια της πιο διάσημης 3D ταινίας. Ο 62χρονος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία έναρξης για τις τέσσερις συνέχειες της ταινίας. Ως εκ τούτου το «Άβαταρ 3» θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021, η τέταρτη συνέχεια της ταινίας θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2024 […]

today24 Απριλίου, 2017

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%