Τεχνολογία

Η αγορά του PlayStation 5 θα δυσκολέψει περισσότερο

today12 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Ο Όμιλος Sony αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό παραγωγής του PlayStation 5 για αυτό το οικονομικό έτος λόγω περιορισμών σε εξαρτήματα και προβλημάτων στον τομέα logistics, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Sony είχε θέσει σαν στόχο τον Μάρτιο, να ξεπεράσει τις 16 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε να επιτύχει τον στόχο πωλήσεών για την τρέχουσα περίοδο και να έχει απόθεμα το οποίο να βοηθήσει την διάθεση της κονσόλας και το επόμενο οικονομικό έτος (2022). Η εταιρεία έχει τώρα μειώσει αυτόν τον αριθμό σε περίπου 15 εκατομμύρια, κάνοντας την επίτευξη του στόχου των 14,8 εκατομμύρια πωλήσεων PS5 έως τον Μάρτιο toy 2022, δύσκολο. Τα ζητήματα logistics και οι ελλείψεις ανταλλακτικών έχουν γίνει πιο σοβαρά για τη Sony, δήλωσε στους επενδυτές ο Chief Financial Officer Hiroki Totoki σε τηλεδιάσκεψη στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι πωλήσεις του PS5 το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο ήταν ελαφρώς πιο αδύναμες από τις προσδοκίες, είπε στις 28 Οκτωβρίου, έχοντας προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οποιαδήποτε αναζωπύρωση της εξάπλωσης του Covid-19 μπορεί να επηρεάσει την διαθεσιμότητα εξαρτημάτων απαραίτητα για την συναρμολόγηση της κονσόλας της εταιρίας. Το PlayStation 5 έφτασε τα 10 εκατομμύρια μονάδες τον Ιούλιο πιο γρήγορα από κάθε άλλη κονσόλα της εταιρίας, αλλά έκτοτε έχει μείνει πίσω από τον ρυθμό πωλήσεων του προκατόχου του PlayStation 4.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%