Τεχνολογία

Η λίστα των κινητών με τις μεγαλύτερες τιμές ακτινοβολίας

today14 Απριλίου, 2022

Background
share close

Την λίστα των smartphones που εκπέμπουν ακτινοβολία πάνω από τα επιτρεπτά όρια δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα BanklessTimes. Αν και στο δημοσίευμα της BanklessTimes σημειώνεται ότι όλα τα smartphones εκπέμπουν κάποια επίπεδα ακτινοβολίας, επισημαίνεται παράλληλα, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως μια τέτοια ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους.

Η Bankless Times κατέταξε τα smartphones βάσει των μεγεθών SAR. Πρόκειται για μια τιμή, η οποία μετρά το βαθμό στον οποίο το σώμα απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα αποτελέσματα αναφέρονται σε watts ανά kilogram (W/Kg). Το smartphone εκείνο το οποίο βρέθηκε να βρίσκεται στη κορυφή αυτής της λίστας, είναι το Motorola Edge, με SAR 1.79W/Kg που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της FCC που είναι 1.6W/Kg.

Δεύτερο στην εν λόγω κατάταξη, βρίσκεται το ZTE Axon 11 5G με SAR rating 0,20W λιγότερο σε σχέση με το Edge και πιο συγκεκριμένα στα 1.59W/Kg. Τρίτο στη λίστα, είναι το OnePlus 6T με SAR rating 1.55/Kg. Στη λίστα συναντούμε επίσης τα smartphones της Sony, και πιο συγκεκριμένα τα Xperia XA2 Plus και Xperia XZ1 Compact που  βρίσκονται στην τέταρτη και όγδοη θέση.

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρία Google Pixel smartphones. Το Pixel 3XL με 1.39W/Kg που βρίσκεται στη πέμπτη θέση, το Pixel 4a στην έκτη θέση, καθώς και το Pixel 3 που μαζι με το OnePlus 6 έχουν SAR 1.33W/Kg.

Να σημειωθεί ότι στις πλείστες χώρες του κόσμου, οι ρυθμιστικές αρχές καθορίζουν τα μέγιστα SAR που επιτρέπεται οι συσκευές να εκπέμπουν. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τα όρια της FCC αγγίζουν τα 1.6W/Kg και το μόνο smartphone που τα ξεπερνά είναι το Motorola Edge. Πάντως, όπως επισημαίνει η FCC όλα τα smartphones εκπέμπουν ένα ποσό ακτινοβολίας, με τους παράγοντες που ρυθμίζουν πόση ακριβώς είναι, να είναι ο τύπος της συσκευής, το μοντέλο, και η απόσταση από τον πιο κοντινό πύργο κινητής.

Η FCC αναφέρει επίσης ότι μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης σε RF ακτινοβολία είναι ο περιορισμός χρήσης του smartphone και η χρήση αξεσουάρ hands-free.

Πιο κάτω παρουσιάζονται επίσης οι συσκευές με τις χαμηλότερες μετρήσεις δείκτη sar ανά κατασκευαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα smartphone σε αυτή τη λίστα είναι της κατασκευάστριας εταιρίας Samsung.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%