Τεχνολογία

Η Microsoft αντικαθιστά τον Edge

today5 Δεκεμβρίου, 2018

Background
share close

Φήμες θέλουν τη Microsoft να αντικαθιστά στον Edge, τον browser του λειτουργικού συστήματος Windows 10 με έναν νέο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Chromium.

Ο Edge, ο browser που υπάρχει σήμερα στα Windows 10, έκανε την παρθενική του εμφάνιση πριν από τρία χρόνια, ανασχεδιασμένος και αντικαθιστώντας πλήρως τον Internet Explorer. Στόχος της Microsoft τότε ήταν να εκσυγχρονίσει την browsing εμπειρία που προσέφερε στους χρήστες και συγχρόνως να ανταγωνιστεί πρωτίστως τον Chrome της Google αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα Verge, μπορεί ο Edge να κατάφερε να φέρει μία μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση στους χρήστες ωστόσο η μηχανή EdgeHTML φαίνεται ότι δεν καταφέρνει να «ακολουθήσει» την πλατφόρμα Chromium στην οποία βασίζεται ο Chrome.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Windows Central, η Microsoft πρόκειται να ανακοινώσει πολύ σύντομα τις αποφάσεις της οι οποίες ουσιαστικά θα είναι ένας νέος browser βασισμένος στην πλατφόρμα Chromium που θα αντικαταστήσει ολοκληρωτικά τον Edge. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κωδική ονομασία του νέου browser, στο εσωτερικό της Microsoft, είναι Anaheim.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Chrome παραμένει σήμερα ο δημοφιλέστερος web browser στον κόσμο, με παρουσία σε κάθε είδους συσκευή και σε κάθε είδους λειτουργικό σύστημα. Ειδικότερα με την κυριαρχία του Android στα smartphones ελάχιστοι είναι οι χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον browser της Google. Παράλληλα, η πλατφόρμα Chromium έχει χρησιμοποιηθεί για σειρά άλλων δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης όπως ο Opera και ο Brave.

Όπως αναφέρει το Verge, μία πρώτη ένδειξη ότι η Microsoft θα υιοθετούσε τελικά την πλατφόρμα Chromium ήταν όταν οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονταν από κοινού με αυτούς της Google ώστε να υποστηρίξουν μία έκδοση του Chrome για το λειτουργικό Windows σε συστήματα με ARM επεξεργαστές.

 

Πηγή: pestaola.gr

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%