Τεχνολογία

Η Microsoft σταματά επίσημα την παραγωγή του αισθητήρα Kinect

today26 Οκτωβρίου, 2017

Background
share close

Η Microsoft και επίσημα επιβεβαίωσε ότι σταματά την παραγωγή του αισθητήρα Kinect, επτά χρόνια μετά την παρθενική εμφάνιση του αρχικού μοντέλου το 2010.

Η αμερικανική εταιρεία πούλησε πάνω από 35 εκατομμύρια Kinect αυτά τα επτά χρόνια που διήρκεσε η παραγωγή του, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι θα συνεχιστεί η υποστήριξη χωρίς όμως περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη αφού η Microsoft είχε ήδη από το 2015 σταματήσει την παραγωγή Kinect για υπολογιστές με λειτουργικό Windows (η σχετική έκδοση είχε λανσαριστεί το 2012), ενώ τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία προσπάθεια περαιτέρω εμπορικής προώθησης του αισθητήρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet, τα στελέχη της Microsoft θεωρούν ότι ο «πυρήνας» του Kinect θα συνεχίσει να ζει μέσα από το HoloLens, το οποίο θεωρείται το διάδοχο πρόγραμμα. Ήδη η εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη του HoloLens επόμενης γενιάς με επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2018 ή λίγο αργότερα το 2019.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η ανακοίνωση σχετικά με το Kinect (μέσω δήλωσης στην ιστοσελίδα Fast Co Design) έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν από το επίσημο λανσάρισμα της νέας έκδοσης της κονσόλας της Microsoft, Xbox One X.

 

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%