Τεχνολογία

iPhone: 15 χρόνια από την ιστορική παρουσίαση του Steve Jobs

today10 Ιανουαρίου, 2022

Background
share close

H 9η Ιανουαρίου σηματοδοτεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες για την Apple. Πρόκειται για την ημέρα που ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone – τη συσκευή που άλλαξε δραστικά τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Στο καθιερωμένο συνέδριο Macworld στο Moscone Center, ο Jobs ανέφερε τότε ότι «κάθε τόσο έρχεται ένα επαναστατικό προϊόν που αλλάζει τα πάντα». Όσοι παρευρέθηκαν στο συνέδριο είχαν την τιμή να δουν για πρώτη φορά από κοντά το πρώτο iPhone, το οποίο εξαφάνισε τα βαριά πληκτρολόγια και παρουσίασε την ευκολία χρήσης μιας touch screen οθόνης.

Ο Steve Jobs είχε δηλώσει τότε:

Δεν κοιμήθηκα ούτε ένα λεπτό χθες το βράδυ. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για σήμερα, γιατί είμαστε τόσο τυχεροί στην Apple. Έχουμε πραγματικά επαναστατικά προϊόντα. Το Mac το 1984 ήταν μια εμπειρία που όσοι ήμασταν εκεί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν νομίζω ότι θα την ξεχάσει ούτε ο κόσμος. Το iPod το 2001 άλλαξε τα πάντα σχετικά με τη μουσική και θα το κάνουμε ξανά με το iPhone το 2007. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό.

To iPhone είχε πρωτοποριακό σχεδιασμό και υποσχόταν καινοτόμες εφαρμογές. Μάλιστα, γρήγορα αναδείχθηκε ως παγκόσμια επιτυχία, αλλάζοντας την τύχη της εταιρείας και ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες της.

Η Apple το 2007 ξεκίνησε να πουλά το iPhone στην τιμή των $499 για το 4GB μοντέλο, ώσπου κατόρθωσε μέχρι σήμερα να διαθέτει το πιο πρόσφατο iPhone 13 Pro Max στην τιμή των $1.599.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, παρακολουθήστε την ιδιαίτερη στιγμή όπου ο Steve Jobs αποκάλυψε το πρώτο iPhone της Apple:

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%