Τεχνολογία

«Ιστορικοί» υπολογιστές στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

today4 Οκτωβρίου, 2014

Background
share close

Οι λάτρεις των υπολογιστών, των λογισμικών και των τεχνολογιών θα έχουν την ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο(4 και 5/10) να επισκεφτούν και να μάθουν το παρελθόν των υπολογιστών, από το 1970 μέχρι και σήμερα.

Εκατοντάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πάνω από 2.000 αντικείμενα από το χώρο της πληροφορικής, από τις αρχές τις δεκαετίες του ’70 μέχρι σήμερα, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι λάτρεις της πληροφορικής αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5/10) στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής.

mouseio_pliroforikis-5

Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της συλλογής είναι τα βιβλία και ο περιοδικός τύπος. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής μέσα από έναν μεγάλο αριθμό υπολογιστικών συστημάτων εταιρειών που έχουν εκλείψει ή και εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως Sinclair, Commodore, Amstrad, Texas Instruments, Wang, Olivetti PC, Acorn, Cromenco, Zenith, Casio, Compaq, Toshiba, Sharp, Apple, ΙΒΜ και συμβατούς, λογισμικό και περιφερειακές συσκευές. 

afisa-04_10_2014

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής (ΕΛ.Μ.Π.) αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που επιχειρεί να συγκεντρώσει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι και σήμερα σε έναν ενιαίο χώρο, με τη μορφή Μουσείου.

mouseio_pliroforikis-3

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, στη Λεωφόρο Κηφισού, στο Αιγάλεω. ‘Ωρες: 9.00-21.00, η είσοδος είναι ελεύθερη.

http://www.elmp.gr/

mouseio_pliroforikis-4

mouseio_pliroforikis-1

Πηγή: protothema.gr

 

 

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%