Τεχνολογία

MasterFred: Κακόβουλο λογισμικό στοχεύει χρήστες Netflix, Instagram & Twitter

today11 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Νέο κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως MasterFred, μπορεί να επηρεάσει τηλεφωνά Android όπου χρησιμοποιεί ψευδείς πεδία εισαγωγής προσωπικών κωδίκων για να υποκλέψει πληροφορίες πιστωτικών καρτών των χρηστών του Netflix, του Instagram και του Twitter.

Οι ερευνητές που ανάλυσαν το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό κοινοποίησαν επισήμανση ότι χρησιμοποιήθηκε εναντίον χρηστών Android από την Πολωνία και την Τουρκία. Η εξής ευπάθεια αφορά κακόβουλη χρήση της ενσωματωμένης υπηρεσίας Accessibility σε Android smartphones στην οποία οι πληροφορίες που εισέρχονται από τους χρήστες στις αναφερόμενες εφαρμογές αποθηκεύονται στο παρασκήνιο.

Αναφέρετε επίσης πως το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να αποστείλει τις πληροφορείς που αποσπώνται από τους χρήστες.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας / Εθνικό CSIRT-CY προτείνει στους χρήστες όπως να μην κατεβάζουν αρχεία ή εφαρμογές από μη εγκεκριμένες πήγες, καθώς και προσοχή όταν γίνεται εγκατάσταση νέων εφαρμογών να μην ενεργοποιούνται ανεπιθύμητες από τον χρήστη υπηρεσίες.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Google: Κρύβει τον μετρητή των dislike το YouTube

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο μια αλλαγή που αφορά τα dislike στα video της υπηρεσίας YouTube, η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα. Με σκοπό να προστατεύσει κυρίως τους μικρότερης δυναμικής δημιουργούς περιεχομένου, η εταιρεία αποφάσισε να κρύψει τον συνολικό αριθμό των dislike από το κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να καταψηφίσει ένα video και να βλέπει τον αριθμό των […]

today11 Νοεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%