Τεχνολογία

Νέο νομοσχέδιο του Οχάιο προσπαθεί να καταπολεμήσει το “AirTag Stalking”

today23 Μαΐου, 2022

Background
share close

Το Οχάιο πρότεινε ένα νέο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών παρακολούθησης που κατασκευάζονται από την Apple, την Tile και άλλες εταιρείες για την παρακολούθηση της τοποθεσίας κάποιου άλλου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Το WKYC αναφέρει ότι το House Bill 672 (νομοσχέδιο) εμπλέκεται αφού ανακάλυψε ότι οι stalkers μπορούσαν να κάνουν καταχραστούν κάποια νομικά “παράθυρα” του Οχάιο για να παρακολουθούν νόμιμα άτομα χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως το AirTag (το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο του 2021), εφόσον δεν έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία ή καταδίωξη.

Το H.B. 672 θα έκλεινε αυτό το κενό δηλώνοντας ότι “κανένα άτομο δεν θα εγκαταστήσει εν γνώσει του μια συσκευή παρακολούθησης ή εφαρμογή παρακολούθησης στην ιδιοκτησία άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεση του δεύτερου”, όπως αναφέρεται σε ένα αντίγραφο του νομοσχεδίου που ανέβασε το WKYC στο Scribd.

Το νομοσχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις για τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που εγκαθιστούν συσκευές παρακολούθησης ως μέρος μιας έρευνας, γονείς που παρακολουθούν τα ανήλικα παιδιά τους και οι φροντιστές που παρακολουθούν ηλικιωμένους ανθρώπους. Ακόμη και αυτές οι εξαιρέσεις έχουν διατάξεις που αποσκοπούν στην πρόληψη της κατάχρησής τους.

Σύμφωνα πάλι με το WKYC, εάν αυτό το νομοσχέδιο εγκριθεί, το Οχάιο θα συμμετάσχει σε άλλες 19 πολιτείες στην απαγόρευση της χρήσης συσκευών παρακολούθησης. Ας ελπίσουμε πως όλο και περισσότερες χώρες θα κινηθούν με παρόμοιο τρόπο καθώς αυτά τα gadgets γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των εγκληματιών.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%