Τεχνολογία

Νέο τρόπο να ξεκλειδώνουν τα iPhone ανακάλυψαν οι κλέφτες κινητών

today16 Νοεμβρίου, 2021

Background
share close

Σε περίπτωση που το iPhone σου χαθεί ή κλαπεί, η Apple σου επιτρέπει να το κλειδώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κλέφτες δε θα έχουν πρόσβαση στη συσκευή σου, εκτός εάν αποκτήσουν με κάποιο τρόπο τις πληροφορίες του Apple ID. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, οι κλέφτες αποδεικνύονται εξυπνότεροι και πάντα βρίσκουν καινούριους τρόπους να ξεγελάσουν τους χρήστες, ώστε να ξεκλειδώσουν από μόνοι τους τη συσκευή για λογαριασμό τους.

Το ύποπτο SMS
Πρόσφατα έγινε γνωστή η ιστορία κάποιου Vedant που έχασε ένα iPhone 12. Έπραξε αυτό που συνηθίζεται σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή χρησιμοποίησε τη λειτουργία “Find My” για να εντοπίσει τη συσκευή και να την κλειδώσει. Μετά από μερικές μέρες, είχε χάσει την ελπίδα του, όμως έλαβε ένα SMS που ανέφερε ότι το κινητό βρέθηκε και έπρεπε να ακολουθήσει ένα link για να δει την τοποθεσία του.

Το link από μόνο του θα φαινόταν ύποπτο σε κάθε «υποψιασμένο» σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες. Όμως περιείχε λέξεις όπως “icloud” και “findmy”, με αποτέλεσμα κάποιος εύκολα να μπορεί να παρασυρθεί.

Ο Vedant πάτησε το link και έβαλε τα στοιχεία του Apple ID. Μετά έλαβε ένα email που έλεγε ότι το Apple ID χρησιμοποιήθηκε από άλλο υπολογιστή. Όταν κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη, προσπάθησε να αλλάξει το password. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Το iPhone άλλαξε “χέρια” και απενεργοποιήθηκε αμέσως η λειτουργία «Find My”. Παρά το γεγονός ότι πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος, θέλει μεγάλη προσοχή ως προς τα links που πατάμε.

Πηγή

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Μουσική

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης live στον Σταυρό του Νότου Club | Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης μας συναντά στο Σταυρό του Νότου Club με τα καινούργια του τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί και ξεχωρίζουν. Οι καινούργιες του δημιουργίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή και συνδιαλέγονται με το παλιότερο υλικό του τραγουδοποιού, αλλά και με πρωτότυπες διασκευές. Ένα υλικό 15 χρόνων που ξετυλίγει το δημιουργικό νήμα ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς αυτής της γενιάς, με τραγούδια όπως: "Ποτάμι μαύρο", "Τα προς το ζην", "Αμφιβολία", "Θα σου ψιθυρίζω […]

today16 Νοεμβρίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%