Τεχνολογία

Νέο χειριστήριο στα σκαριά για το Xbox One από τη Microsoft και για άτομα με ειδικές ανάγκες

today15 Μαΐου, 2018

Background
share close

Η Microsoft έχει δείξει και κατά το παρελθόν την υποστήριξή της σε gamers με ειδικές ανάγκες, και όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να το κάνει και στο μέλλον με ένα νέο χειριστήριο για το Xbox One.

Με βάση φωτογραφία που έφερε στο προσκήνιο ο λογαριασμός @WlalkingCat στο Twitter, το νέο χειριστήριο της Microsoft ξεχωρίζει για το μεγάλο του μέγεθος εξαιτίας δύο τεράστιων κυκλικών πλήκτρων που θα κάνουν αρκετά πιο εύκολο το πάτημα τους σε όσους δυσκολεύονται με τα μικρά πλήκτρα του κλασσικού χειριστηρίου. Στην κορυφή, υπάρχουν διάφορα εικονίδια τα οποία κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν πλήκτρα αφής, και τα οποία σχετίζονται με συγκεκριμένες ενέργειες στο dashboard του Xbox One, με τον κάτοχο της κονσόλας να μη χρειάζεται να ψάχνει στα μενού για να βρει τη λειτουργία που επιθυμεί.

Μία άλλη πρόβλεψη φέρει το χειριστήριο του Xbox One να μπορεί να προγραμματιστεί για προσωποποιημένες λειτουργίες που θέλει ο χρήστης, όπως συμβαίνει και με το Elite controller. Θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση του νέου χειριστηρίου τον επόμενο μήνα στην E3, όπου η Microsoft έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα ανακοινώσει κάποια νέα κονσόλα και ίσως δώσει έμφαση -εκτός από τα παιχνίδια- και σε περιφερειακά που απευθύνονται σε άτομα που δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παραδοσιακά χειριστήρια.

 

Πηγή: insomnia.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%