Τεχνολογία

Πλήρως αυτοκινούμενο όχημα από την Google

today29 Μαΐου, 2014

Background
share close

Μετά την τεράστια επιτυχία της στο χώρο της τεχνολογίας και του διαδικτύου η Google πρωτοτυπεί και στο χώρο των αυτοκινήτων.

Μετά από χρόνια πειραματισμών με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, η Google παρουσιάζει το δικό της πρωτότυπο και πλήρως αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την ίδια.

Το σχέδιο ονομάζεται Google Autonomous Driving και έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζεται.

Το νέο αυτοκινούμενο όχημα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 40km/h και δεν διαθέτει ούτε τιμόνι, ούτε πεντάλ για γκάζι και φρένο! Όλη η “δουλειά” γίνεται με το λογισμικό της Google και τους αισθητήρες που έχει ενσωματώσει στο σασί.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες στους δρόμους της Καλιφόρνιας, με την εταιρεία να ετοιμάζει περίπου εκατό τέτοια πρωτότυπα που θα κινούνται μεν τελείως αυτόνομα, αλλά θα υπάρχει οδηγός ασφαλείας που θα μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή στο λογισμικό.

Δείτε τις αποδόσεις του στα παρακάτω βίντεο:Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Διάφορα

Δημιουργήθηκε ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο από Lego!

Είναι γεγονός ότι έχουμε δει κατά καιρούς εκπληκτικές κατασκευές από lego, που  ξεπερνούν συχνά τα όρια της φαντασίας! Αυτή τη φορά μια ομάδα παιδιών από την Ουκρανία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ φτιάχνοντας με lego έναν πύργο ύψους 37 μέτρων στη Βουδαπέστη μπροστά από τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν μαθητές από τις ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν κατασκευάσει έναν πύργος 34,43 μέτρων. Δείτε το βίντεο:

today28 Μαΐου, 2014

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%