Τεχνολογία

Τα Google maps κάνουν το ταξίδι σου ακόμα πιο εύκολο

today21 Νοεμβρίου, 2019

Background
share close

Όταν βρισκόμαστε σε μία ξένη χώρα τη γλώσσα της οποίας ούτε μιλάμε αλλά ούτε και διαβάζουμε μπορεί να μας δυσκολέψει πάρα πολύ όταν ταξιδεύουμε ακόμα κυρίως αν χρειαστεί να μιλήσουμε με κάποιον.

Με μία πρόσθετη υπηρεσία μετάφρασης, τα Google maps τώρα επιτρέπουν στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. 

Για να βοηθήσει η Google συνδέει ακόμη περισσότερο μεταξύ τους το Google Maps και το Google Translate. Πιο συγκεκριμένα, προστίθεται μία ακόμη μεταφραστική υπηρεσία, που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. Πιέστε απλώς το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου δίπλα στο όνομα ή τη διεύθυνση που αναζητάτε και το Google Maps θα τα προφέρει δυνατά, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μια πιο περίπλοκη συζήτηση, το Google Maps θα σας συνδέσει με την εφαρμογή Google Translate.

Η τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε λόγο αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, ώστε να καθορίσει τα σημεία στα οποία ίσως χρειαστείτε μεταφραστική βοήθεια. Για παράδειγμα, αν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο στην αγγλική γλώσσα και εσείς αναζητάτε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο στο Τόκιο, θα δείτε δίπλα στο όνομα και τη διεύθυνση του σημείου το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου και έτσι θα μπορείτε να έχετε τη μετάφραση που χρειάζεστε σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη μέσα στον επόμενο μήνα σε Android και iOS, με υποστήριξη για 50 γλώσσες αρχικά και περισσότερες στη συνέχεια.

Πηγή: pestaola.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

NG Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Το συγκρότημα “The Sexy Christians” μας παρουσιάζει το… “Forbidden Fruit”

Ο Γιώργος Κατακουζηνός (Santo Koubas) και ο Parioliz από το συγκρότημα "The Sexy Christians" ήρθαν στον NGradio.gr για να μας παρουσιάσουν τον δίσκο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα "Forbidden Fruit"! Ήδη έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε CD, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο! Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Κώστας Ντόκος, ο NickStripper και ο Padre Kimo ή αλλιώς The Holly Frog. Μία μπάντα με πολύ […]

today21 Νοεμβρίου, 2019

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%