Τεχνολογία

21/11/2019 | Category: Τεχνολογία

Τα Google maps κάνουν το ταξίδι σου ακόμα πιο εύκολο

Όταν βρισκόμαστε σε μία ξένη χώρα τη γλώσσα της οποίας ούτε μιλάμε αλλά ούτε και διαβάζουμε μπορεί να μας δυσκολέψει πάρα πολύ όταν ταξιδεύουμε ακόμα κυρίως αν χρειαστεί να μιλήσουμε με κάποιον.

Με μία πρόσθετη υπηρεσία μετάφρασης, τα Google maps τώρα επιτρέπουν στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. 

Για να βοηθήσει η Google συνδέει ακόμη περισσότερο μεταξύ τους το Google Maps και το Google Translate. Πιο συγκεκριμένα, προστίθεται μία ακόμη μεταφραστική υπηρεσία, που επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να εκφωνεί το όνομα και τη διεύθυνση ενός σημείου στην τοπική διάλεκτο. Πιέστε απλώς το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου δίπλα στο όνομα ή τη διεύθυνση που αναζητάτε και το Google Maps θα τα προφέρει δυνατά, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μια πιο περίπλοκη συζήτηση, το Google Maps θα σας συνδέσει με την εφαρμογή Google Translate.

Η τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε λόγο αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, ώστε να καθορίσει τα σημεία στα οποία ίσως χρειαστείτε μεταφραστική βοήθεια. Για παράδειγμα, αν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο στην αγγλική γλώσσα και εσείς αναζητάτε ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο στο Τόκιο, θα δείτε δίπλα στο όνομα και τη διεύθυνση του σημείου το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου και έτσι θα μπορείτε να έχετε τη μετάφραση που χρειάζεστε σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη μέσα στον επόμενο μήνα σε Android και iOS, με υποστήριξη για 50 γλώσσες αρχικά και περισσότερες στη συνέχεια.

Πηγή: pestaola.gr