Τεχνολογία

To πρώτο website έγινε 25 ετών

today28 Δεκεμβρίου, 2015

Background
share close

Στις 20 Δεκεμβρίου 1990 η πρώτη ιστοσελίδα του World Wide Web έγινε διαθέσιμη στο CERN. H πρώτη σελίδα WWW δεν ήταν κυριολεκτικά δημόσια, με τη σημερινή έννοια, αλλά έγινε διαθέσιμη στο δίκτυο του CERN την παραπάνω ημερομηνία. Ευρύτερα δημόσια έγινε τον Αύγουστο του 1991 και το περιεχόμενο της ήταν μία εξήγηση για το πώς λειτουργούσε το project βασισμένο στο hypertext.

O δημιουργός της πρώτης διαθέσιμης σελίδας Internet, ο Sir Berners-Lee, είναι σήμερα Διευθυντής του World Wide Web Consortium, στου οποίου τη δημιουργία συνέβαλε.

Στόχοι του World Wide Web Consortium είναι πρωτίστως η διασφάλιση της ουδετερότητας του Διαδικτύου, αλλά και η ταχύτερη δυνατή μετάβαση σε IPv6, ανάμεσα σε άλλα.

Η διεύθυνση του πρώτου website ήταν

http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

 

Πηγή: gr.pcmag.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Σινεμά - TV

Star Wars: H δύναμη ξύπνησε και στο ελληνικό box office

Ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης εισπρακτικής επιτυχίας και των διθυραμβικών κριτικών στο εξωτερικό, το απόλυτο κινηματογραφικό φαινόμενο της Lucasfilm «STAR WARS: Η Δύναμη Ξυπνά» σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων και στην Ελλάδα κατά το πρώτο 4ήμερο προβολής. Συγκεκριμένα, η ταινία που ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Παραμονή των Χριστουγέννων θα γράψει ιστορία ως το καλύτερο άνοιγμα ταινίας σε Σαββατοκύριακο Χριστουγέννων, καθώς συγκέντρωσε στο πρώτο 4ήμερο προβολής περισσότερα από 137.000 εισιτήρια […]

today28 Δεκεμβρίου, 2015

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%