Τεχνολογία

Windows 11: Διευκρινήσεις από τη Microsoft περί συμβατότητας

today29 Ιουνίου, 2021

Background
share close

Αρκετοί χρήστες μάλλον μπερδεύτηκαν με τις αρχικές απαιτήσεις της Microsoft περί συμβατότητας του Windows 11 με τον υπολογιστή τους και γι’ αυτό η εταιρεία, με αφορμή και το λανσάρισμα της πρώτης preview έκδοσης για τους Windows Insiders, αποφάσισε να προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι το εργαλείο PC Health Check έφερε σύγχυση στους χρήστες και παραδέχτηκε πως ακόμα δεν είναι έτοιμο στο 100% για να δώσει με ακρίβεια τα αποτελέσματα ελέγχου του υπολογιστή. Έτσι, αποφάσισε να το απενεργοποιήσει για την ώρα και δεσμεύτηκε ότι θα το επαναφέρει σε λειτουργία προς το φθινόπωρο.

Επιπλέον, η Microsoft τονίζει πως το νέο λειτουργικό σύστημα βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο νέων εμποριών προκειμένου να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών των χρηστών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

  • Το Windows 11 ανεβάζει τον πήχη στα θέματα της ασφάλειας και γι’ αυτό απαιτεί το ανάλογο hardware που θα υποστηρίζει λειτουργίες όπως τα Windows Hello, Device Encryption, VBS (Virtualisation-based Security), HVCI (hypervisor-protected code integrity) και Secure Boot. Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων έχει δοκιμαστεί και έχει δείξει ότι μπορεί να μειώσει το malware κατά 60%. Γι΄ αυτό, όλοι οι υπολογιστές που θα υποστηρίζουν το Windows 11 θα πρέπει να διαθέτουν ενσωματωμένο TPM, Secure Boot και να υποστηρίζουν VBS με συγκεκριμένες δυνατότητες.
  • Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Windows 11 θα υποστηρίζονται και θα λειτουργούν σε μια απόλυτα αξιόπιστη κατάσταση. Αυτό απαιτεί επεξεργαστές (CPUs) που έχουν υιοθετήσει το νέο μοντέλο Windows Driver και θα προσφέρουν 99.8% αποτελεσματικότητα απέναντι σε ξαφνικά κρασαρίσματα.
  • Το Windows 11 έχει σχεδιαστεί έτσιώστε να είναι συμβατό με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες. Γι’ αυτό οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος περιλαμβάνουν dual-core επεξεργαστή με πυρήνες χρονισμένους σε ταχύτητα άνω του 1GHz, 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, τα οποία είναι ταυτόχρονα οι ελάχιστες απαιτήσεις των Microsoft Teams και Microsoft Office.

Ειδικά για τους επεξεργαστές, η Microsoft αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν Intel Core 8ης γενιάς (ή μεταγενέστερους), AMD Zen 2 και Qualcomm 7/8 Series. Παράλληλα, ωστόσο, η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές με παλαιότερους επεξεργαστές (π.χ. Intel Core 7ης γενιάς και AMD Ryzen Zen 1) με τη βοήθεια των Windows Insiders και η τελική απόφαση θα παρθεί ανάλογα με το feedback που θα λάβει.

Πηγή: techgear.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Νικολαΐδης

O ΜΙΚΡΟΣ SHAOLIN FIRST MASTER

Πίσω από κάθε μοναχό Shaolin υπάρχει μια μοναδική ιστορία ζωής. O πρεσβύτερος Δάσκαλος Ο Shi Yong Wu γεννήθηκε το 1926 σε μια οικογένεια με μεγάλη ιστορία στις πολεμικές τέχνες από την πλευρά του πατέρα του. Άρχισε την εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες από τα πέντε του χρόνια. Είναι αφοσιωμένος μοναχός Shaolin και η ικανότητα του να κατέχει φονικές πολεμικές τέχνες δεν φαίνεται αντιφατική με την βουδιστική αφοσίωση του να προστατεύει την […]

today29 Ιουνίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%