Διάφορα

Θεατρικές παραστάσεις αλληλεγγύης του ΜΚΙΕ

today31 Οκτωβρίου, 2015

Background
share close

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) από το Δεκέμβριο του 2011 σήμερα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε έξι χιλιάδες (6.000) περίπου ασθενείς, άνεργους, ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας. Ως σήμερα είχαμε περισσότερες από 43.000 ιατρικές επισκέψεις ασθενών από όλους τους δήμους της Αττικής. Την λειτουργία του ΜΚΙΕ πλαισιώνουν διακόσια πενήντα (250) εθελοντές, γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες. Η ιστοσελίδα μας είναι http://www.mkiellinikou.org/ .

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ιατρείου μας, έχει συσταθεί θεατρική ομάδα από τους εθελοντές μας, επειδή πιστεύει πως η τέχνη μάς ανακουφίζει όταν “πονάμε” και μάς σηκώνει ψηλά για να δούμε πέρα από τα στενά όρια αυτού που βιώνουμε. Εξάλλου, το θέατρο αποτελούσε ένα από τα βασικά μέσα θεραπείας των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα, στα Ασκληπιεία, τα πρώτα θεραπευτήρια του Ασκληπιού.

Η θεατρική ομάδα του Ιατρείου μας, για την υποστήριξη του ΜΚΙΕ, παρουσιάζει την παράσταση “Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν” του Γιώργου Βήχα. Θέλουμε η παράσταση να γίνει αφιλοκερδώς. Όποιος επιθυμεί ,αντί εισιτηρίου, μπορεί να προσφέρει φάρμακα, γάλατα, κρέμες ή πάνες για παιδιά, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το έργο του Ιατρείου. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε (5) ετών, αλλά και σε μεγάλους που θέλουν να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και να γίνουν για λίγο παιδιά! Έχει διάρκεια μία ώρα και 15 λεπτά.

Θα μας χαροποιούσε αν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, μπορούσατε να κάνετε αναφορά των επόμενων προγραμματισμένων θεατρικών παραστάσεων μας.

  • Άλιμος, «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου και Θησείου) – Παράσταση: 1/11 στις 18:00
  • Ηλιούπολη, «Δημαρχιακό Μέγαρο » (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114) – Παράσταση:15/11 στις 18:00
  • Άγιος Δημήτριος, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο Αγ. Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55) – Παράσταση: 06/12 στις 11:30

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε στιγμιότυπα από την πρεμιέρα της παράστασης. http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/10/11/parastash-2/

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Τα τρία κακά ξωτικά του δάσους θέλουν να αφανίσουν την πολιτεία των ανθρώπων με την δικαιολογία ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν το δάσος τους! Με ποιο τρόπο μπορούν οι άνθρωποι να τους αντιμετωπίσουν; Πώς θα προλάβουν το κακό; Άραγε υπάρχει κάποιος τρόπος να νικηθούν τα πανίσχυρα ξωτικά; Η Νεφέλη προσπαθεί να βρει την λύση ταξιδεύοντας στο δάσος. “Πρέπει να ψάξεις να βρεις την μελωδία της ζωής! Πρέπει να πιστέψεις πως υπάρχει!” της λέει η νεράιδα.”Μη ζήσεις την ζωή σου παρέα με τον φόβο!” Θα τα καταφέρει ;

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%