Διάφορα

10 cocktails που δροσίζουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες

today5 Ιουλίου, 2014

Background
share close

Eπιλέγουμε δέκα  από τα  δημοφιλέστερα κοκτέιλ  για να συνοδεύσουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές. Στην υγειά σας!
Σε μια άνετη ξαπλώστρα ενός εξωτικού beach μπαρ πλάι στο κύμα, στην ταράτσα του αγαπημένου μας open air bar για lounge καταστάσεις με την πόλη στα πόδια μας ή ακόμα και στη βεράντα του σπιτιού μας υπό τους ήχους της μουσικής που μας χαλαρώνει, ένα δροσιστικό κοκτέιλ είναι η απόλυτη συντροφιά για τα καλοκαιρινά μας βράδια. Σας παρουσιάζουμε δέκα  από τα  δημοφιλέστερα κοκτέιλ που μας αρέσει να απολαμβάνουμε. Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

caipirinhas_b

Aipirinha
Το εθνικό ποτό της Βραζιλίας! Το κοκτέιλ Caipirinha έχει ως βασικό συστατικό την Cachaça και ξεκίνησε ως το αγαπημένο ποτό των αγροτών για να καθιερωθεί ευρέως στη συνέχεια. Το φτιάχνουμε με Cachaça, lime, θρυμματισμένο πάγο και ζάχαρη.

Cosmopolitan (Κοσμοπόλιταν)
H Sarah Jessica Parker το τίμησε δεόντως στην τηλεοπτική σειρά “Sex and the City” και κατάφερε να το κάνει ευρέως γνωστό και να το καθιερώσει. Το κοσμοπολίτικο Cosmo απαιτεί βότκα, χυμό lime, cranberry και cointreau ή λικέρ triple sec.

Cuba Libre (Κούμπα Λίμπρε)
Απλό και δροσερό το Cuba libre θυμίζει θάλασσα, καλοκαίρι και φυσικά Κούβα. «Ελεύθερη Κούβα» και η αυθεντική του συνταγή θέλει άσπρο ρούμι, cola, λίγες σταγόνες λεμονιού και φυσικά πολλά παγάκια.

Daiquiri
Μια ιδέα των πεζοναυτών του αμερικανοϊσπανικού πολέμου και αργότερα με διάφορες προσθήκες από την Κούβα, χρωστά το όνομά του από το ομώνυμο χωριό της Κούβας, το Daiquiri θεωρείται από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή κοκτέιλ. Το κλασικό Daiquiri φτιάχνεται από λευκό ρούμι, χυμό lime, ζάχαρη και θρυμματισμένο πάγο.

 

Margarita_b

Margarita (Μαργκαρίτα)

Οι γυναίκες το λατρεύουν και πάντα είναι κατάλληλη η στιγμή για μια Μαργαρίτα με τεκίλα, cointreau ή λικέρ triple sec, φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime, ζάχαρη και παγάκια.

 

mojitococktail_b

Mojito (Μοχίτο)
Από τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπημένα κοκτέιλ για τους περισσότερους και όπως είναι γνωστό, του Ernest Hemingway. Για να φτιάξετε κουβανέζικο mojito χρειάζεστε λευκό ρούμι, χυμό λεμονιού, σόδα, μαύρη ζάχαρη και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

 

pinacolada_b

Pina Colada (Πίνα Κολάδα)
Εξωτικό και με ανεπανάληπτη γεύση, οι γνώμες για την προέλευση του δημοφιλούς αυτού κοκτέιλ διίστανται. Για να απολαύσετε αυτό το απολαυστικό ποτό χρειάζεστε λευκό ρούμι, γάλα καρύδας, χυμό ανανά, φέτες ανανά και πάγο.

 

Screwdriver
Το δροσιστικό «κατσαβίδι» δεν είναι τίποτα περισσότερο από το γνωστό vodka πορτοκάλι. Απλά και γρήγορα, βάζετε βότκα, χυμό πορτοκαλιού, παγάκια, διακοσμείτε με μια ροδέλα πορτοκαλιού το ποτήρι και ανακατεύετε,

Sex On The Beach
Το κοκτέιλ-ανήθικη πρόταση είναι από τα πλέον κλασικά κοκτέιλ του καλοκαιριού. Σε ένα ποτήρι με πάγο βάζετε βότκα, χυμό πορτοκαλιού, χυμό cranberry και Peach Schnapps και ανακατεύετε καλά.

Tequila Sunrise
Tequila Sunrise και δεν αναφερόμαστε στο τραγούδι των Eagles στην προκειμένη περίπτωση, αλλά στο γνωστό και κλασικό κοκτέιλ από παγωμένη τεκίλα, γρεναδίνη, χυμό πορτοκαλιού και έχετε ένα “ηλιοβασίλεμα” να το πιεις στο ποτήρι.

Πηγή: in.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%