Διάφορα

Δώδεκα ακριβά λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε όταν ταξιδεύετε

today3 Δεκεμβρίου, 2017

Background
share close

Aν σας αρέσουν τα ταξίδια τόσο πολύ όσο και σε εμάς, πιθανόν να έχετε τους δικούς σας κανόνες και μυστικά για να εξοικονομείτε χρήματα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Ωστόσο, αν το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο είναι να ψάξετε την πιάτσα με τα ταξί ή τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, τότε πρέπει να ρίξετε μια μάτια στην λίστα που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω με τα χειρότερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν. Θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το επόμενο καταπληκτικό ταξίδι σας.

12. Ταξίδι κατά τη διάρκεια της μέρας 

Σίγουρα όλοι έχουμε συνδυάσει τα βράδια με τον ύπνο, αλλά αν πάρετε το βραδινό τρένο ή πούλμαν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα από την διανυκτέρευσή σας σε ένα μέρος.

11. Ξεχνάτε τον κανόνα των έξι στενών

Γενικά το φαγητό είναι πολύ ακριβό και χαμηλής ποιότητας σε ακτίνα έξι στενών από τα μεγάλα τουριστικά μέρη. Περπατήστε λίγο πιο μακριά και απολαύστε ένα πιο αυθεντικό γεύμα της περιοχής στη μισή τιμή.

10. Αγνοείτε τις κοινές κούρσες

Θα έχετε ακούσει για εφαρμογές όπως το Couchsurfing που μοιράζεστε το σπίτι με κάποιον άλλον. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και μέσω της εφαρμογής BlaBlaCar, που σας βοηθάει να βρείτε ντόπιους οδηγούς που πηγαίνουν στο ίδιο μέρος με εσάς.

9. Κάνετε κράτηση προκαταβολικά

Η κράτηση ενός δωματίου είναι απαραίτητη όταν έχετε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ωστόσο, αν το πρόγραμμά σας είναι λίγο πιο χαλαρό μπορείτε να πάτε στον προορισμό σας και να βρείτε εκεί ένα ξενοδοχείο. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνετε σε ένα μέρος που σας αρέσει και κατά πάσα πιθανότητα το ξενοδοχείο θα σας κάνει επιπλέον έκπτωση.

8. Συνάλλαγμα

Η κάρτα σας θα έχει τις καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες, οπότε αποφύγετε να κουβαλάτε πολλά μετρητά πάνω σας.

 

7. Σας κλέβουν

Στα ταξίδια σας στο εξωτερικό αποφύγετε να φοράτε ακριβά ρούχα και ρολόγια για να μην τραβήξετε την προσοχή των κλεφτών. Χωρίστε τα πολύτιμα αντικείμενά σας σε διάφορες τσέπες και αφήστε κάποια στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου.

 

6. Δεν γνωρίζετε την πολιτική με τα φιλοδωρήματα

Σε κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, το φιλοδώρημα φτάνει το 15-20%. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνεται μέσα στον λογαριασμό. Κάντε μια ερεύνα πριν ταξιδέψετε για να μη βρεθείτε σε άβολες καταστάσεις.

 

5. Δεν κάνετε ασφάλεια ταξιδιών

Και ένα απλό ατύχημα που στη χώρα σας δεν θα προκαλούσε κάποιο πρόβλημα, σε μια ξένη χώρα μπορεί να σας κοστίσει πάρα πολύ. Οπότε, καλό είναι να κάνετε μια ταξιδιωτική ασφάλεια όσο και αν πιστεύετε ότι δεν πρόκειται να σας συμβεί τίποτα.

 

4. Δεν επικοινωνείτε με την τράπεζά σας από πριν

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας και αν έχει διεθνείς χρεώσεις συναλλαγών. Αν ναι, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή μιας κάρτας ανταμοιβής ταξιδιών που προσφέρει μηδενικές χρεώσεις συναλλαγών. Αν χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας, ενημερώστε την τράπεζά σας για να μην παγώσει την κάρτα σας για ύποπτες χρεώσεις.

3. Εμπιστεύεστε τα διαφημιστικά φυλλάδια

Στα διαφημιστικά φυλλάδια δεν αναφέρονται ποτέ τα πιο αυθεντικά και ρομαντικά μέρη, αλλά τα ξενοδοχεία που δίνουν τα περισσότερα χρήματα για να διαφημιστούν. Ψάξτε στο διαδίκτυο για τις πιο καλές συμφωνίες και πιο έντονες εμπειρίες που έχει να σας προσφέρει το μέρος που θα επισκεφθείτε.

2. Δεν τσεκάρετε όλες τις επιλογές μεταφορών

Πολλές φορές, τα ξενοδοχεία παρέχουν δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν φθηνά και γρήγορα τρένα που μπορούν να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας.

1.Κρατάτε όλα τα χρήματά σας σε ένα μέρος

Πηγή: tilestwra.com

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%