Διάφορα

3 Βασικά Στοιχεία που Πρέπει να Γνωρίζετε, Πριν τις Εξετάσεις στο Δημόσιο

today22 Σεπτεμβρίου, 2022

Background
share close

Το ΑΣΕΠ, ή αλλιώς οι εξετάσεις για το δημόσιο είναι μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερη στιγμή για πολλούς επαγγελματίες. Είναι ένας διαγωνισμός που έχει θεσπιστεί από το κράτος και ουσιαστικά είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται ο διορισμός συγκεκριμένων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. 

Το πιο σημαντικό που χρειάζεται κάποιος για να μπορέσει να πετύχει στο συγκεκριμένο διαγώνισμα και να αποκτήσει την θέση που επιθυμεί, είναι η πολύ καλή προετοιμασία και ακόμα πιο καλή εξάσκηση. Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε, είναι με την βοήθεια ειδικών όπως είναι η online προετοιμασία ΑΣΕΠ στο testdimosiou.gr. Έτσι θα ξέρετε πως τα χρήματα και ο χρόνος σας, θα έχουν πιάσει τόπο. 

Αν ακόμα έχετε μερικές απορίες, όσον αφορά το ΑΣΕΠ, είστε στο κατάλληλο μέρος. Παρακάτω θα βρείτε τα 3 πιο βασικά στοιχεία που είναι καλό να γνωρίζετε πριν τις εξετάσεις σας στο δημόσιο.

  1. Ποια είναι τα εξεταζόμενα μαθήματα 

Το πρωτο και το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε προετοιμασία, είναι για τα εξεταζόμενα μαθήματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Ουσιαστικά μια εξέταση περιλαμβάνει τα εξής: την εξέταση γνώσεων και την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Πιο συγκεκριμένα οι εξετάσεις αυτές αξιολογούν τις δεξιότητες που έχει κάποιος γλωσσικά και αριθμητικά, την ανάλυση προβλημάτων και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας. Με αυτές τις εξετάσεις, κρίνουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα εργασίας που θα παρέχει ο μελλοντικός εργαζόμενος. 

  • Ποιος είναι ο τρόπος εξέτασης και βαθμολόγησης

Κάτι ακόμα που είναι πολύ σημαντικό για την καλύτερη κατανόηση του διαγωνισμού είναι να γνωρίζει κάποιος τον τρόπο εξέτασης αλλά και την μέθοδο βαθμολόγησης. Για αρχή είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο τρόπος εξέτασης γίνεται είτε με την μέθοδο των πολλαπλών ερωτήσεων είτε με την ανάπτυξη κειμένου, είτε με τον συνδυασμό των δύο αυτών μεθόδων. Επίσης είναι σημαντικό να θυμάστε, πως οι θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, απαιτείται επιπλέον ατομική δομημένη συνέντευξη. Όσον αφορά για τις θέσεις που απαιτούν συγκεκριμένα προσόντα, γίνονται επιπλέον διαγωνιστικές διαδικασίας, όπως είναι πρακτική δοκιμασία και εξέταση ειδικών γνώσεων. Τέλος όσον αφορά την βαθμολογια, ορίζεται ως το 100, με βάση το 50. Ο συντελεστης βαρυτητας είναι 50% στην εξέταση γνώσεων και ακόμα 50% στις εξετάσεις δεξιοτήτων.

  • Πως θα κάνετε την καλύτερη προετοιμασία

Τέλος, είναι σημαντικό να ξέρετε πως θα κάνετε την πιο σωστή και καλή προετοιμασία για να έχετε επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Ο διαγωνισμός έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό, οπότε ίσως ο παραδοσιακός τρόπος προετοιμασίας που γίνεται σε τάξεις με πολλά άτομα, πολλές ώρες την εβδομάδα, δεν λειτουργεί πλέον. Αυτό που χρειάζεται πια είναι η πρακτική εξάσκηση και η προετοιμασία που κάνει ο καθένας μόνος του, ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και τα κενά που έχει. Είναι σημαντικό αν είστε στην διαδικασία προετοιμασίας, να γνωρίσετε τα αδύνατα σημεία σας και να δώσετε έμφαση σε αυτά. Σίγουρα, αυτό που χρειάζεται για να πετύχετε είναι όρεξη και δουλειά, μόνο αυτά τα δύο είναι τα σίγουρα μυστικα που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%