Διάφορα

9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα ζώα και θα σας αφήσουν άφωνους

today8 Οκτωβρίου, 2013 1

Background
share close

1. Τα ποντίκια γαργαλιούνται και γελάνε

pragmata-pou-den-kserate-gia-zwa-1

Κι όμως! Έρευνα του Bowling Green University έδειξε ότι τα ποντίκια έχουν σημεία στο σώμα τους (όπως ο λαιμός και η κοιλιά) που γαργαλιούνται. Και μάλιστα βγάζουν ήχους που θυμίζουν κατά πολύ το ανθρώπινο γέλιο!

2. Τα κοράκια κάνουν συνεχώς φάρσες

crow1

Επιστήμονες της ορνιθολογίας ανακάλυψαν μια ιδιαίτερη λατρεία των κορακιών να ενοχλούν και να πειράζουν άλλα κοράκια ή άλλα ζώα.

3. Οι μέλισσες επικοινωνούν χορεύοντας

bees

 

Εκτός από εργατικές είναι και πολύ ξεχωριστές στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους, καθώς κάνουν χορευτικές φιγούρες στις άλλες μέλισσες για να τους πουν πού είναι η καλύτερη και πιο πλούσια γύρη.

4. Κάθε αγελάδα έχει τον καλύτερο της φίλο

grazing-cows

 

Κάθε αγελάδα έχει μια κολλητή φίλη με την οποία είναι αχώριστες. Όποτε οι ερευνητές χώρισαν ένα ζευγάρι… κολλητών αγελάδων, το στρες τους ανέβηκε κατακόρυφα.

5. Κάθε πιγκουίνος έχει μόνον έναν σύντροφο ζωής

Emperor_Penguins

 

Και μάλιστα του κάνει πρόταση να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους, προσφέροντας του μια πέτρα! (Αρκετά ρεαλιστική αποδεικνύεται τελικά η ταινία Happy Feet)

6. Oι βίδρες έχουν τσέπες στο δέρμα τους για να κουβαλούν πέτρες

pragmata-pou-den-kserate-gia-zwa-01

 

Κάθε βίδρα έχει πάνω της μια πέτρα που την κουβαλά 24 ώρες το 24ωρο και τη χρησιμοποιεί για να ανοίγει τα σκληρά κελύφη των οστράκων που τρώει.

7. Oι γάτες τρίβονται πάνω σας για να δείξουν ότι τους “ανήκετε”

pragmata-pou-den-kserate-gia-zwa-03

 

Όταν οι γάτες τρίβονται πάνω σας (και σας γεμίζουν τρίχες) το κάνουν για να σας δείξουν τη στοργή και την αγάπη τους και στους άλλους ότι είστε δικός τους, τους ανήκετε.

8. Τα δελφίνια σώζουν συχνά ανθρώπους που πνίγονται

dolphin

 

Υπάρχουν πάρα πολλές μαρτυρίες για δελφίνια τα οποία έβγαλαν ανθρώπους στην επιφάνεια ή στη στεριά όταν αυτοί κινδύνευαν να πνιγούν. Συχνά επίσης προστατεύουν τους σέρφερς και τους κολυμβητές από καρχαρίες.

9. Οι σκίουροι υιοθετούν ορφανά σκιουράκια

squirrel

 

Είναι γεγονός ότι ακόμη και αν έχουν δικά τους μικρά, οι σκίουροι υιοθετούν μικρά που έχουν χάσει τους γονείς τους. Οι πιθανότητες να το κάνουν αυτό αυξάνονται αν τα μικρά είναι παιδιά συγγενών, π.χ. αδελφών τους.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (1)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%