Διάφορα

Άσκηση και απώλεια βάρους για γυναίκες

today17 Φεβρουαρίου, 2021

Background
share close

Η απώλεια του σωματικού βάρους δεν είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους. Ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό σας, μπορεί να σας πάρει περισσότερο ή λιγότερο χρόνο για να επιτύχετε τους στόχους σας σε σύγκριση με άλλα άτομα. Για παράδειγμα, υπάρχει μια γενική στερεοτυπική άποψη που θεωρεί ότι οι γυναίκες τείνουν να χάνουν βάρος σε πιο αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με τους άντρες.

Αυτός ο βραδύτερος ρυθμός απώλειας βάρους μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως είναι οι διαφορές στη μυϊκή μάζα και οι ορμονικές διακυμάνσεις μεταξύ των φύλων. Ωστόσο, οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με τον κατάλληλο προγραμματισμό. Με μια θετική νοοτροπία και το σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε σε σχετικά σύντομο διάστημα.

Βασικά στοιχεία απώλειας βάρους

Η βασική φόρμουλα για την απώλεια βάρους ακούγεται απλή στην εφαρμογή της: “Κάψτε περισσότερες θερμίδες από ό,τι καταναλώνετε”. Αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται. Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες, η έλλειψη κινήτρου και οι επιβλαβείς πεποιθήσεις σχετικά με τη δίαιτα που ακολουθείτε μπορεί να σας κρατήσουν πίσω. Κατανοώντας τις βασικές αιτίες προκλήσεων του βάρους σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο απώλειας βάρους πολύ πιο αποτελεσματικό από τις προσπάθειες που πιθανόν να επιχειρήσατε στο παρελθόν.

Ασκήσεις για απώλεια βάρους

Είναι σχεδόν αυτονόητο πως η σωματική δραστηριότητα αλλά και η διατροφή πηγαίνουν “χέρι με χέρι” κατα τη διαδικασία της απώλειας βάρους. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η τροφή μας μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποσοστό απώλειας βάρους απ’ ότι μπορεί να έχει μόνο η σωματική άσκηση. Φυσικά όμως η άσκηση παρέχει πολλά οφέλη για την απώλεια βάρους, που υπερβαίνουν την απλή καύση θερμίδων.

Η άσκηση παράγει ενδορφίνες που επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία μας, κάτι που μπορεί να αποτυπωθεί στην απώλεια του ανεπιθύμητου βάρους και την αποτροπή της εξάντλησης. Η οικοδόμηση μυών, η ευελιξία και η αντοχή που αποκτάται μέσω της σωματικής άσκησης μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα του σώματός σας και να βελτιώσουν τις πιθανότητες για απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα. Οι ασκήσεις για σύσφιξη γλουτών στις γυναίκες για παράδειγμα, μπορεί να έχει αρκετά θετικά αποτελέσματα, όχι μόνο στην όψη μιας γυναίκας, αλλά επίσης στη ψυχολογία της και τη διάθεσή της, σε περίπτωση που γίνεται σε τακτικά διαστήματα βάσει προγράμματος.

Αερόβια άσκηση

Το Cardio, ή η αερόβια άσκηση, είναι συχνά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των γυναικών όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος. Είναι βέβαια συνετό να αποφύγετε κάποιες κοινές παγίδες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας.

Συχνά λάθη που παρατηρούνται κατα την αερόβια άσκησή σας:

Να κάνετε πάρα πολύ cardio: Οι επαναλαμβανόμενες προπονήσεις cardio (όπως το τρέξιμο) αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού και της κόπωσης. Ενεργοποιήστε τη φυσιολογική ρουτίνα σας και αφαιρέστε ημέρες για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας ανάμεσα από τις προπονήσεις, πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

Να παραβλέπετε άλλους τύπους άσκησης: Εάν παραλείψετε την προπόνηση με βάρη και εστιάσετε μόνο στο cardio, χάνετε μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξετε τη σύνθεση του σώματός σας προς το καλύτερο.

Να κολλήσετε σε μια άσκηση cardio χαμηλής έντασης: Το να κάνετε μια αερόβια άσκηση στην «ζώνη καύσης λίπους» μπορεί να μην είναι αρκετό για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η ανάμιξη σε προπονήσεις υψηλότερης έντασης θα σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα και για την απώλεια βάρους σας.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης για γυναίκες

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να δουν βελτιώσεις στη σύνθεση του σώματος τους με προπόνηση βάρους, ειδικά όταν συνδυάζονται με τη σωστή διατροφή. Ευτυχώς, πολλές γυναίκες έχουν επωφεληθεί από τα οφέλη της άρσης βάρους. Πέρα από το σχηματισμό ισχυρότερων μυών, η άρση βάρους καίει πολλές θερμίδες (μερικές φορές περισσότερο και από την αερόβια), καθιστώντας την ως την ιδανική λύση για οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Οι ισχυρότεροι μύες βοηθούν επίσης στην οικοδόμηση ισχυρότερων οστών και στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Ακολουθώντας μια τακτική ρουτίνα άσκησης βάρους θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας μερικές ασθένειες που προκαλούνται από την αύξηση βάρους και τις χρόνιες ασθένειες που συνήθως συνδέονται με τη γήρανση ενός ατόμου.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%