Διάφορα

Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή που ήταν αγνοούμενος για 14 ώρες

today6 Σεπτεμβρίου, 2021

Background
share close

Ένα απίστευτο περιστατικό διάσωσης ενός 24χρονου κολυμβητή από δελφίνια καταγράφηκε στην Ιρλανδία.

Ο 24χρονος περιέγραψε σε συνέντευξη τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ενώ ήταν αγνοούμενος επί περίπου 14 ώρες και σώθηκε όταν δελφίνια τράβηξαν την προσοχή ενός κοντινού σκάφους.

Ο κολυμβητής, εξουθενωμένος κι έχοντας διανύσει αρκετά μίλια κολυμπώντας, τρομοκρατήθηκε όταν είδε πτερύγια καρχαριών να εμφανίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας.

«Καθώς κολυμπούσα, είδα μαύρα πτερύγια στη θάλασσα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν γιατί δεν έψαξα πρώτα αν η Βόρεια Ιρλανδία έχει καρχαρίες», είπε χαρακτηριστικά και με χιούμορ στην εφημερίδα Sun, συνεχίζοντας: «Εάν είναι όντως καρχαρίες, είτε την έχω πατήσει είτε δεν είναι πεινασμένοι».

Εθελοντές του RNLI τον εντόπισαν εξαντλημένο ανάμεσα στα δελφίνια στη θάλασσα κοντά στο Καστλγκρέγκορι. 

Η εξαφάνιση του 24χρονου, ο οποίος είχε πάει για κολύμπι στα ανοιχτά των ακτών της Ιρλανδίας, αναφέρθηκε όταν βρέθηκαν τα ρούχα του στην παραλία.

Οι διασώστες ανέφεραν ότι βρισκόταν μόλις μισή ώρα πριν τον θάνατο καθώς η θερμοκρασία του σώματός του είχε πέσει επικίνδυνα μετά το κολύμπι στα παγωμένα νερά.

Το πλήρωμα ενός σκάφους αντιλήφθηκε το κοπάδι των δελφινιών και ένα κεφάλι πάνω από τα νερά σε απόσταση περίπου δυόμισι μιλίων από την παραλία του Καστλγκρέγκορι. Ο κολυμβητής είχε ευτυχώς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε άμεσα στο σκάφος και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%