Διάφορα

Διαφορετικό χρώμα μαλλιών με το πάτημα ενός κουμπιού

today30 Ιουλίου, 2014

Background
share close

Το βάψιμο των μαλλιών είναι μια χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία, η οποία επιβαρύνει τα μαλλιά. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες μάλλον θα καλωσορίσουν τη νέα εφεύρεση, η οποία θα τους επιτρέπει να αλλάζουν το χρώμα των μαλλιών τους εύκολα και γρήγορα στη ησυχία του σπιτιού τους, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύουν ότι μια συσκευή παρόμοια με το σίδερο που ισιώνει τα μαλλιά, θα μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί για να χρωματίζει τα μαλλιά στον επιθυμητό τόνο, απλώς και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν ο μηχανολόγος-μηχανικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του New Mexico, Bruce Lamartine, είχε την ιδέα να ανακαλύψει έναν τρόπο βαφής των μαλλιών χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, αλλά με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας.

Έτσι, χρησιμοποίησε τη λεγόμενη «εστιασμένη δέσμη ιόντων» (FIB: Focused Ion Beam) –τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ηλεκτρονικών- προκειμένου να καταφέρει να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών.

Πηγή: vita.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Ο πνευματικός ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο κοινωνικός της Λατινικής

Ανέκαθεν ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η στόχευσή της ήταν πνευματικός, ενώ της Λατινικής Εκκλησία ήταν πιο κοινωνικός. Γι’ αυτό στους κόλπους της Ορθοδοξίας δεν υπήρξαν ποτέ μοναστικά τάγματα, τα οποία άνθησαν στους κόλπους του Καθολικισμού. Πιο συγκεκριμένα, κατά τον 13ο αιώνα ιδρύθηκαν στη Δύση από τον Φραγκίσκο και τον Δομίνικο δύο νέες μοναχικές αδελφότητες, των Φραγκισκανών και των Δομινικανών, που ονομάστηκαν τάγματα (ordines religiosi). Τότε, οι μέχρι της εποχής […]

today29 Ιουλίου, 2014

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%