Διάφορα

Διαφορετικοί τύποι πλαστογραφίας και σημάδια που την υποδηλώνουν

today29 Μαρτίου, 2021

Background
share close

Η πλαστογραφία περιλαμβάνει την παραγωγή, τη μεταβολή, τη χρήση ή την κατοχή ψευδών αποδεικτικών στοιχείων, ώστε να διαπραχθεί μια είδους απάτη εις βάρος ενός τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου. Το αδίκημα της πλαστογραφίας είναι μια προπαρασκευαστική διαδικασία, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση ενός ατόμου ή ενός φορέα. Η διαδικασίας της πλαστογραφίας μπορεί να εκτελεστεί σε πολλές μορφές, από την υπογραφή ενός ονόματος, μέχρι την παραποίηση σημαντικών εγγράφων.

Αποτελεί σημαντικότατο αδίκημα με σοβαρές ποινές φυλάκισης. Αυτό συμβαίνει γιατί η κοινωνία μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα παραγωγής αλλά και ανταλλαγής νόμιμων και αξιόπιστων εγγράφων. Τα πλαστά έγγραφα μπορεί να έχουν σοβαρές και εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες για τα τα άτομα, τις επιχειρήσεις και τις διάφορες πολιτικές οντότητες και τους οργανισμούς. Ποιοι είναι όμως οι διαφορετικοί τύποι πλαστογραφίας και ποια σημάδια είναι εκείνα που την υποδηλώνουν;

Τύποι πλαστογραφίας

Απλή πλαστογράφηση: Η απλή πλαστογράφηση είναι αυτό ακριβώς που επισημαίνει η ονομασία της. Είναι μια αρκετά απλή ενέργεια και μπορεί να παραχθεί με ελάχιστη προσπάθεια. Κάποιος θα γράψει κάτι ή θα υπογράψει ένα έγγραφο χωρίς να προσπαθήσει να ακολουθήσει ή να τηρήσει ένα τυπικό δείγμα της γραφής ή της υπογραφής. Στη συνέχεια, το άτομο θα προσπαθήσει να μεταβιβάσει τη γραφή ή την υπογραφή αυτή ως το πρωτότυπο αντίγραφο.

Η ελεύθερη χειρόγραφη πλαστογράφηση: Η πλαστογράφηση που αποτελεί προσομοίωση χειρόγραφης γραφής ή υπογραφής είναι λίγο πιο προηγμένη από μια απλή πλαστογράφηση. Όταν ένα άτομο επιχειρεί αυτήν τη συγκεκριμένη διαδικασία πλαστογράφησης, βασίζεται πάνω σε ένα πρότυπο δείγμα γραφής ή υπογραφής, το οποίο προσπαθεί να αναπαράγει. Στη συνέχεια, ένας πλαστογράφος θα προσπαθήσει να αναδημιουργήσει τα σχήματα και το στυλ του χειρογράφου και των υπογραφών ενός τρίτου ατόμου. Φυσικά εάν αντιληφθείτε μια τέτοια περίπτωση, ένας εξειδικευμένος δικηγόρος στην Αθήνα θα συνδράμει στη νομική σας εκπροσώπηση, με τρόπο διακριτικό αλλά και αποτελεσματικό, ώστε να καταφέρετε να διαχειριστείτε οποιοδήποτε νομικό ζήτημα μπορεί να προκύψει από ένα τέτοιο αδίκημα.

Ανίχνευση: Όταν μια υπογραφή αναπαράγεται και αντιγράφεται χρησιμοποιώντας μεθόδους ανίχνευσης, ένα άτομο θα προσπαθήσει να αναπαράγει τα πιο προφανή ή εμφανή χαρακτηριστικά μιας υπογραφής ή ενός χειρόγραφου κειμένου. Πολλές φορές οι γραπτές υπογραφές και τα γραπτά κείμενα μπορούν να αντιστοιχιστούν ακριβώς. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές μεθόδους, όπως η χρήση ειδικών πινάκων φωτισμού (light tables), μπορεί να επιτευχθεί η σύγκριση και ο εντοπισμός των αποδεικτικών στοιχείων πλαστογράφησης εγγράφων.

Ηλεκτρονική παραποίηση: Στην ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, η πλαστογράφηση εγγράφων μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών γίνεται πιο συνηθισμένη. Οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν προγράμματα όπως το Photoshop για την αντιγραφή και την παραποίηση του κειμένου ή μιας πιστοποίησης σε ψηφιακά έγγραφα και με ψηφιακά σαρωμένα αρχεία. Αυτή η μέθοδος μπορεί να αναπαράγει πλαστές πιστοποιήσεις, στοιχείο αρκετά σημαντικό, ειδικά στην αναζήτηση υπηρεσιών ενός επαγγελματία. Γι’ αυτό λοιπόν αναζητήστε αποδεδειγμένα πιστοποιημένους επαγγελματίες για τις ανάγκες σας, είτε μιλάμε για τεχνικές υπηρεσίες, είτε για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Με την κατάλληλη ηλεκτρονική χρήση και τεχνογνωσία, οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες για πλαστογράφηση εγγράφων, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σημάδια πλαστογραφίας

Οι αργές και μεθοδικές μονοκοντυλιές είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια πλαστογράφησης. Όταν οι άνθρωποι γράφουν με το δικό τους γραφικό χαρακτήρα η γραφή γίνεται γρήγορα και αβίαστα. Πιθανόν να κάνετε λάθη όταν γράφετε, τα οποία δεν τα διορθώνετε πάντα. Όταν ένα άτομο αντιγράφει ένα στυλ γραφής ή μια υπογραφή, συνήθως το κάνει με αργό και μεθοδικό τρόπο, προσπαθώντας να τα κάνει όλα σωστά. Γράφοντας με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται αρκετά ομοιόμορφες μονοκοντυλιές με ελάχιστα ή καθόλου λάθη τα οποία αποτυπώνονται στο γενικότερο τρόπο γραφής.

Η έλλειψη της διακύμανσης της πίεσης της πένας είναι επίσης ένα από τα πιο κοινά σημάδια πλαστογράφησης σε ένα έγγραφο. Όταν ένα άτομο γράφει φυσικά, η ταχύτητα γραφής του είναι αυξημένη. Επειδή λοιπόν η γρήγορη γραφή απαιτεί λίγη σκέψη, η πίεση της πένας θα διαφέρει πάνω στο χαρτί. Θα παρατηρήσετε σκληρές και παχιές γραμμές καθώς και ελαφρές και λεπτές γραμμές στο κείμενό σας καθώς γράφετε.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να αντιγράψει το γράψιμο ή την υπογραφή σας, θα σχηματίσει τους χαρακτήρες πιο προσεκτικά, δημιουργώντας ομοιόμορφες γραμμές χωρίς παραλλαγή στην πίεση της πένας. Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά, ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, θα σας παρέχει την κατάλληλη νομική υποστήριξη και συμβουλευτική για να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε με αποτελεσματικότητα τους διάφορους κινδύνους που καραδοκούν για εσάς ή τις επιχειρηματικές σας ενέργειες.

Οι υποκατεστημένες σελίδες είναι ακόμη μια απόδειξη πλαστογραφίας που παρατηρούνται συνήθως σε πολυσέλιδα έγγραφα. Ένας πλαστογράφος μπορεί να βγάλει μια σελίδα και να προσπαθήσει να αλλάξει το κείμενο ή τις υπογραφές στη σελίδα και στη συνέχεια να αντικαταστήσει ολόκληρη τη σελίδα στο έγγραφο. Οι υποκατεστημένες σελίδες μπορούν να γίνουν αντιληπτές εξετάζοντας ορισμένα χαρακτηριστικά των σελίδων σε όλο το μήκος του εγγράφου. Μπορείτε να συγκρίνεται χαρακτηριστικά, όπως το πάχος του χαρτιού και την υφή του χαρτιού το οποίο χρησιμοποιείται. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να εφαρμοστεί στην παραποίηση διαφόρων οικονομικών εγγράφων μιας επιχείρησης, με σκοπό την κερδοσκοπία και την οικονομική απάτη. Βέβαια, εάν οι λογιστικές υπηρεσίες σας έχουν αναληφθεί από ένα αξιόπιστο και έμπιστο λογιστικό γραφείο, εξαλείφετε κάθε πιθανότητα οικονομικής εξαπάτησης και δολερότητας.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%