Διάφορα

Έλληνας κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων

today4 Ιουλίου, 2014

Background
share close

Το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη του Brno στην Τσεχία πήρε η Ελλάδα με τα πυροτεχνήματα να μαγεύουν κριτές και κοινό, εκτελώντας τη χορογραφία του παραγωγού και σκηνοθέτη θεαμάτων πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ Παύλου Νάνου. Ο ίδιος ο δημιουργός μίλησε στο ΑΜΠΕ, λέγοντας ότι «πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα» , στην οποία φέτος δήλωσαν φέτος συμμετοχή πενήντα χώρες από όλο τον κόσμο. Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση. Η παράσταση δόθηκε ενώπιον 150 χιλιάδων θεατών, τους οποίους συγκίνησε και απέσπασε την πρώτη θέση.

686638_brno

Σύμφωνα με τον κ. Νάνο «είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, του οποίου το πρώτο μέρος είναι ένας παραδοσιακός τσέχικος χορός όπου βλέπετε τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία… Ακούγονται τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο».

Έμπνευση για τον δημιουργό υπήρξε η κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως επίσης λέει ο βραβευθείς δημιουργός, τα πρώτα πυροτεχνήματα τα έφερε στην Ελλάδα ο Σπετσιώτης προπάππους του. Ο 31χρονος Παύλος Νάνος συνεχίζει την παράδοση διευθύνοντας την εταιρεία Nanos Fireworks & Special Effects στο Μαρούσι. Έχει ήδη κατακτήσει πέντε πρώτα παγκόσμια βραβεία και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών αγώνων, Tomorrowland, Eurovision. Έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihanna, Jlo, AC/DC κ.ά.

Πηγή: www.lifo.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%