Διάφορα

Επέστρεψαν στην Ελλάδα η Μπελιμπασάκη και ο Τσιάμης

today13 Αυγούστου, 2018

Background
share close

Η Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Δημήτρης Τσιάμης και τα άλλα μέλη της αποστολής που θριάμβευσαν στο Βερολίνο επέστρεψαν στην Ελλάδα γεμάτα χαρά και ικανοποίηση για τα συνολικά αποτελέσματα.

Τα δύο τελευταία ελληνικά μετάλλια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα. Η Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Δημήτρης Τσιάμης και τα άλλα μέλη της αποστολής που θριάμβευσαν στο Βερολίνο επέστρεψαν σπίτι γεμάτα χαρά και ικανοποίηση για τα συνολικά αποτελέσματα.

Καταβεβλημένη και με ένα μπούκωμα να την ταλαιπωρεί, επέστρεψε στην Ελλάδα η ασημένια πρωταθλήτρια των 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, εμφανώς ευχαριστημένη από την παρουσία της στη διοργάνωση, δήλωσε: “Ήταν πολύ δυνατή κούρσα. Εγώ έκανα τα περάσματα μου, όπως τα είχα προγραμματίσει με τον προπονητή μου. ‘Ημουν πολύ καλά, το ένιωθα από την προθέρμανση. Τον τελευταίο καιρό λόγω του ποδιού είχαμε ρίξει την ένταση, επιλέξαμε να ξεκουραστώ. Πήγαμε εκεί και ο ημιτελικός λειτούργησε για εμένα σαν ξεμπούκωμα. Πήγα στον τελικό και αισθανόμουν τέλεια. Έτρεχα και αισθανόμουν δυνατή και γρήγορη. Μπήκα για να κερδίσω. Στα τελευταία μέτρα της κούρσας άρχισα να αισθάνομαι πως η Πολωνή με καταδιώκει. Για περίπου δέκα μέτρα κατάφερα να κρατηθώ, ωστόσο έριξα το κορμί νωρίτερα στον τερματισμό κι αυτό είχε ως συνέπεια να σκοντάψω και τελικά να πέσω. Για εμένα είναι σαν να νίκησα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα και πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στη διοργάνωση”, είπε η Μπελιμπασάκη και συμπλήρωσε:

“Βασικό μέλημα το επόμενο διάστημα είναι γίνει καλά ο αχίλλειος. Ηδη ο γιατρός μας, ο Διονύσης Χίσσας  μου είπε πως θα βάλω για 15 ημέρες μπότα και θα κάνω και κάποιες θεραπείες. Από εκεί και πέρα ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kλειστού Στίβου του 2019. Οι δύο επόμενες χρονιές είναι δύσκολες και απαιτητικές και θέλουν ιδαίτερο χειρισμό”. Η Μπελιμπασάκη δεν ξέχασε και τον συναθλητή της Αρη Δρίτσα, τον έφηβο αθλητή, που ήταν το “ζευγάρι” της στην προπόνηση. “Τελείωσε τους αγώνες του και ερχόταν προπόνηση μόνο για να με βοηθήσει. Νομίζω πως η συμβολή τους στην επιτυχία ήταν μεγάλη. Είναι καθοριστικό στην προπόνηση των 400 μ. να έχεις κάποιον να σε τραβάει στα κομμάτια”.

Ενθουσιασμένος και προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης. “Το 36 είναι για εμένα ένα νούμερο. Όσο νιώθω καλά, θα συνεχίσω να κάνω αγώνες και να κυνηγάω τα 17,00 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το μετάλλιο, έστω κι αν ξέρω πως το επίπεδο του τελικού δεν ήταν υψηλό. Ωστόσο είμαι πολλά χρόνια στους στίβους και είναι η πρώτη φορά που κατακτώ μετάλλιο και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θα μπορούσα να έχω καλύτερη επίδοση, ακόμα και να κερδίσω”, είπε ο έμπειρος άλτης, ο οποίος όχι μόνο δεν σκέφτεται να σταματήσει, αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στη φετινή παρουσία.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΕΠΑΣ Βασίλης Σεβαστής, που για τρίτη ημέρα βρέθηκε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να υποδεχθεί τα μέλη της αποστολής, τόνισε:  “Ως πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ, θέλω να συγχαρώ πρώτα απ’ όλα τους αθλητές και τις αθλήτριες που αποτελούσαν την ομάδα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, να τονίσω ιδιαίτερα ότι αφανείς αλλά βασικοί συντελεστές σε αυτές τις επιτυχίες είναι οι έλληνες προπονητές στίβου, τόσο οι σωματειακοί που εντοπίζουν και αναδεικνύουν τα νέα ταλέντα, όσο και αυτοί που στηρίζουν τους αθλητές μας σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και οι εθνικοί προπονητές και τεχνικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι οι επιτυχίες του ελληνικού στίβου τα τελευταία τριάντα χρόνια οφείλονται στο γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε ένα σχεδιασμό ανάπτυξης του στίβου στη βάση και την κορυφή, τον οποίο τα χρόνια που μεσολάβησαν βελτιώνει, εξειδικεύει και προσαρμόζει στις εκάστοτε συνθήκες συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών συγκυριών, αλλά και της κατάστασης των υποδομών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο στίβος είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα εξακολουθήσει να έχει ελπιδοφόρο μέλλον”.

O εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας σχολίασε για τη γενική παρουσία της αποστολής μας: “Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία της ομάδας μας. Στο Βερολίνο είχαμε την κορύφωση μιας χρονιάς στην οποία ο προγραμματισμό μας υλοποιήθηκε στο ακέραιο. Η ομοσπονδία στην αρχή της χρονιάς προχωράει στο σχεδιασμό, ο οποίος φέτος υλοποιήθηκε στο απόλυτο και σε αυτό συνέβαλαν αθλητές και προπονητές. Είδαμε πολλά παιδιά να κάνουν φετινά ρεκόρ στη διάρκεια των αγώνων, που ήταν και το ζητούμενο μας εδώ και πολύ καιρό για τις μεγάλες διοργανώσεις. Η ομοσπονδία έχει ένα εργαλείο, το σχεδιασμό, ο οποίος προσαρμόζεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις επιταγές της προπονητικής επιστήμης και της κοινωνικής ανάγκης κάθε εποχής.

Παράλληλα η ομοσπονδία διαθέτει περίπου πεντακόσιους προπονητές που δουλεύουν στην επαρχία με πενιχρά εισοδήματα και με δύσκολες συνθήκες τις οποίες γνωρίζω, αφού κι εγώ από εκεί ξεκίνησα. Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί ξέρω τον κόπο και την αγωνία τους μέχρι να ανακαλύψουν και να αναδείξουν έναν αθλητή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τα σωματεία, γιατί χωρίς αυτά δεν θα ήταν δυνατές όλες αυτές οι επιτυχίες. Ο ΣΕΓΑΣ με προγραμματισμό και σχεδιασμό καταφέρνει να βγάλει στην επιφάνεια όλα αυτά τα παιδιά που δουλεύουν στην επαρχία και με σκληρή δουλειά. Για τον ελληνικό στίβο έρχονται καλύτερες ημέρες, υπάρχει διάθεση για δουλειά, υπάρχει στήριξη από τη διοίκηση και προχωράμε για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις”.

 

Πηγή: sport24.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Φοίβος Πιομπίνος

Γλωσσικά τινα (ΣΟΔ‘): περί του επιθέτου νόστιμος

Στη νεοελληνική γλώσσα το επίθετο νόστιμος χαρακτηρίζει 1. αυτόν που διαθέτει ευχάριστη γεύση, που προκαλεί γευστική απόλαυση (π.χ. το φαγητό σήμερα είναι ιδιαίτερα νόστιμο) 2. αυτόν που προκαλεί καλή διάθεση και ευχαρίστηση, που λέγεται ή γίνεται με χάρη και κομψότητα(π.χ. μας διηγήθηκε ένα  νόστιμο επεισόδιο των φοιτητικών του χρόνων) 3. αυτόν που είναι ευχάριστος στην όψη, που προκαλεί ευχάριστες εντυπώσεις (π.χ. ο Νίκος τά ΄φτιαξε με μία πολύ νόστιμη κοπέλα). […]

today12 Αυγούστου, 2018

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%