Διάφορα

ΦΩΤΟ-Διπλή χαρά για τη N’Gayla

today26 Οκτωβρίου, 2013

Background
share close

Ένα σπάνιο φαινόμενο έδωσε διπλή χαρά στον ζωολογικό κήπο Burgers’ στο ΄Αρνχεμ της Ολλανδίας. Η 20χρονη N’Gayla έφερε στον κόσμο δύο γοριλάκια, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, αφού σπάνια οι γορίλες σε καθεστώς αιχμαλωσίας γεννούν δίδυμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει η Daily Mail, η δίδυμη κύηση στους γορίλες συμβαίνει μία φορά κάθε δέκα χρόνια στους ζωολογικούς κήπους!

Τα δίδυμα είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και αναμένεται να μείνουν τους πρώτους 18 μήνες της ζωής τους   προσκολλημένα στη μαμά τους όπως συνηθίζεται.

Ο 23χρονος μπαμπάς τους Bauwi, θα ασχοληθεί με την ανατροφή τους αργότερα. «Ο πατέρας τους πρώτους μήνες της ζωής τους δεν έχει ενεργό ρόλο στην ανατροφή τους. Φροντίζει να προστατεύει τη μητέρα και τα μικρά από τους υπόλοιπους. Όταν τα μικρά γίνουν 1,5 έτους   και  πιο δραστήρια, θα αρχίσει να παίζει μαζί τους», εξήγησε ο Wilco Limpers υπεύθυνος του πάρκου. Τα παιδιά θα ζήσουν μαζί με τους γονείς τους για τα επόμενα 8-10 χρόνια, αλλά μετά θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο πάρκο για να αποτραπούν οι αιμομιξίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ngayla

ngayla2

ngayla3

 

Πηγή: enikos.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%