Διάφορα

Φωτογραφίζοντας το… πέρασμα του χρόνου!

today12 Οκτωβρίου, 2013 2

Background
share close

Με το φωτογραφικό του project “Ο χρόνος είναι μια διάσταση” (Time is a Dimension), ο Fong Qi Wei κατάφερε με έναν ιδιαίτερο τρόπο να φωτογραφήσει το πέρασμα του χρόνου!

Όλες οι συνηθισμένες φωτογραφίες αποσκοπούν στο να καταφέρουν να αποτυπώσουν όσο καλύτερα γίνεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο συγκεκριμένος φωτογράφος όμως θέλησε να αποτυπώσει τον ίδιο τον χρόνο να περνά μέσα από τα καρέ του δείχνοντας την κίνηση του σαν “διάσταση”.

Ο Fong Qi Wei ανέβασε στο προσωπικό του site 20 φωτογραφίες, η κάθε μια εκ των οποίων αποτελείται από σειρά λήψεων που απέχουν χρονικά μεταξύ τους κατά 2-4 ώρες, όπως γράφει ο ίδιος στο κείμενο που τις συνοδεύει. Πρόκειται δηλαδή στην ουσία για μια συρραφή πολλαπλών καρέ.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Μεταξύ άλλων αποτυπώνεται το πέταγμα αεροπλάνου στον ουρανό της Σιγκαπούρης (από όπου και κατάγεται ο φωτογράφος), άνθρωποι που περπατούν στην ακροθαλασσιά την ώρα που δύει ο ήλιος, πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό, αλλά και η αντανάκλαση της πορείας του ήλιου πάνω στα τζάμια ενός ουρανοξύστη

Η τεχνική του απαιτεί μεγάλη υπομονή και δεξιοτεχνία καθώς ο Wei άρχισε να φωτογραφίζει κρατώντας σταθερή τη μηχανή του απέναντι σε διάφορα τοπία, περιμένοντας και κάνοντας λήψεις από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Στη συνέχεια έκανε συρραφή των λήψεων του στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και δημιούργησε την εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών, μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Wei1
Wei2
Wei3
Wei4
Wei5
Wei6
Wei7

Wei8
Wei9

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (2)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%