Διάφορα

Καμπάνια για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά

today5 Ιανουαρίου, 2016

Background
share close

Διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στου Έλληνες κατοίκους των νησιών για την υποδοχή που επιφύλαξαν στους πρόσφυγες, έχουν ξεκινήσει ακτιβιστές από όλο τον κόσμο.
Στόχος των διοργανωτών της καμπάνιας είναι να συλλέξουν 20.000 υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες της Ελλάδας.

«Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Έλληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες», είναι ο τίτλος της καμπάνιας ενώ στο κείμενο που συνοδεύει την πρωτοβουλία αναφέρεται:

«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο (και πολλοί άλλοι που φθάνουν εκεί από όλο τον κόσμο, μέλη ΜΚΟ και Έλληνες της διασποράς) κάνουν κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να αισθανθούν πιο άνετα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ελάχιστα να προσφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Δείχνουν και εφαρμόζουν στην πράξη τις χριστιανικές αρχές αλλά και το φιλότιμο, την αγάπη, το σεβασμό και τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους που τους είναι παντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης και της επίτευξης σταθερότητας, ενώ αποτελούν παραδείγματα αγάπης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις πράξεις».
Η καμπάνια ξεκίνησε στη γνωστή ιστοσελίδα avaaz.com από τις 16 Νοεμβρίου ενώ όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν εδώ.

Πηγή: cnn.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%