Διάφορα

Η μοναδική πόλη στον κόσμο που λειτουργεί χωρίς πολιτική, θρησκεία και χρήματα

today3 Σεπτεμβρίου, 2017

Background
share close

Κι όμως υπάρχει!

 

Μπορεί να σκέφτεστε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει σε αυτό τον πλανήτη τη σήμερον ημέρα και ότι ένα τέτοιο σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Παρ’ όλα αυτά, μια τέτοια πόλη υπάρχει και λειτουργεί στις μέρες μας, στα πλαίσια της αναζήτησης μιας εναλλακτικής λύσης προς κάτι καλύτερο για τον άνθρωπο.

Η πόλη, γνωστή ως «Auroville», αναγνωρίστηκε ως διεθνής οντότητα λίγο μετά την ίδρυσή της το 1968. Βρίσκεται στη Νότια Ινδία, 150 χιλιόμετρα από τη μεγαλούπολη Τσενάι. Οι κάτοικοι της «Auroville» προέρχονται από πενήντα διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και δεν λειτουργούν σύμφωνα με πολιτικά μορφώματα, θρησκευτικές οργανώσεις και χρηματο-οικονομικά συστήματα.

Τα κτίρια της πόλης είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, αφού όλα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με πειραματικές αρχιτεκτονικές τεχνικές ώστε να λειτουργούν εκμεταλλευόμενα πλήρως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Mirra Alfassa, ή όπως είναι γνωστή η «Μητέρα», ίδρυσε την πόλη με την ιδέα  να υπάρχει τουλάχιστον ένα μέρος σε αυτόν τον κόσμο που να μην ανήκει σε κανέναν.

«Θα πρέπει να υπάρξει ένα μέρος όπου κανένα κράτος να μην μπορεί να αξιώνει πως είναι δικό του· όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν την ειλικρινή φιλοδοξία να ζήσουν ελεύθεροι ως πολίτες του κόσμου, υπακούοντας μόνο σε μία αρχή: την υπέρτατη αλήθεια! Ένα μέρος όπου θα επικρατεί ειρήνη, ομόνοια και αρμονία, όπου όλα τα άγρια ένστικτα του ανθρώπου θα χρησιμοποιούνται για να παλέψει τις αιτίες των δεινών και της μιζέριας του, για να ξεπεράσει την αδυναμία και την άγνοιά του και για να θριαμβεύσει απέναντι στους περιορισμούς και τις δυσλειτουργίες του. Ένα μέρος όπου η ανάγκη για πνευματικότητα θα υπερισχύει της ικανοποίησης των επιθυμιών, των παθών και της αναζήτησης για κέρδος», δήλωσε η ίδια.

Η «Auroville» εργάζεται καθημερινά για να γίνει το φωτεινό παράδειγμα και για άλλες πόλεις που αναζητούν μια πιο αυτόνομη και ταυτόχρονα βιώσιμη λύση.

Προς το παρόν η πόλη λειτουργεί με ένα αγροτικό σύστημα πολυ-καλλιεργειών που συνδυάζει οπωροφόρα δέντρα, χωράφια με σιτάρι και οπωροκηπευτικά δέντρα σε μια έκταση 160 εκταρίων που χωρίζεται σε δεκαπέντε φάρμες. Τα γαλακτομικά προϊόντα παράγονται επίσης στην πόλη και τα φρούτα είναι πάντα εντός εποχής

Η μοναδική αυτή πόλη, προστατεύεται από την UNESCO η οποία πιέζει τις καταστάσεις ώστε το παράδειγμα της «Auroville» να μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο, κι έτσι να πάρει η πλειονότητα των ανθρώπων γεύση για το πώς μπορεί να είναι η ζωή για τις μελλοντικές γενιές.

Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα για κάποιον να επισκεφθεί την πόλη αυτή, είτε για διακοπές είτε για να μείνει εκεί. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Auroville: auroville.org

Δείτε μια μικρή παρουσίαση της πόλης στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: tilestwra

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%