Διάφορα

Μονοήμερες αποδράσεις σε παραλίες μια «ανάσα» από την Αθήνα

today15 Ιουλίου, 2017

Background
share close

Δεν είναι ανάγκη να πάτε πολύ μακριά, να περιμένετε τις διακοπές σας. Κάντε μια βουτιά στα γύρω καθαρά νερά, μια ημερήσια απόδραση γύρω από την Αθήνα.

 

Στην παραλία του Σχοινιά

Τα Πεύκα του Σχινιά, στο βορειότερο άκρο των ακτών του Μαραθώνα και του Σχινιά, είναι το πιο καθαρό και όμορφο κομμάτι της παραλίας. Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά, με φόντο το πευκόδασος, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει φυσική σκιά και τα νερά είναι ρηχά, επομένως είναι κατάλληλη και για τα παιδιά. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την ενδοχώρα του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, με το Δάσος της Κουκουναριάς και τις λιμνούλες.

 

Βουτιές στο Πόρτο-Ράφτη και τη Βραυρώνα

Περνάμε τα Μεσόγεια και φτάνουμε Πόρτο Ράφτη, για να «πλατσουρίσουμε» στη νεανική ατμόσφαιρα της Ερωτοσπηλιάς. Δημοφιλής, αλλά καθαρή και όμορφη, η παραλία έχει πολλές στάσεις ανεφοδιασμού γύρω της, ενώ βρίσκεται κοντά και στο θερινό σινεμαδάκι της περιοχής. Μένουμε ώς το βράδυ για να πιάσουμε θέση στο σινέ Μάριελ (Λ. Μαρκοπούλου 39, τηλ: 2299071335), που απλώνει γαλάζιες καρεκλίτσες σκηνοθέτη στο χαλίκι, αλλά και μίνι… σαιζλόνγκ μπροστά στο πανί, αλλιώς αρχίζουμε την εξερεύνηση προς το μουσείο της Βραυρώνας και τις μοναδικές μικρές παραλίες.

Μια στάση για την …Ψάθα

Απέχει 66 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά αξίζει τον κόπο, αφού πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο άνετες παραλίες της Αττικής. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, το βότσαλο ψιλό και οι επιλογές πολλές: θα βρείτε ελεύθερα και οργανωμένα κομμάτια για να απλώσετε πετσέτα αναλόγως γούστου. Μην παραλείψετε αν θέλετε να φάτε εκεί κοντά, την ταβέρνα του Άγγελου στην άκρη της παραλίας.

 

Λεγραινά και Ανάβυσσος

Η πρώτη προτίμηση όλους, όσοι «ξέμειναν» καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και για αυτούς που αναζητούν λίγη ηρεμία στις βουτιές τους, η παραλία των Λεγραινών συνδυάζει κυκλαδίτικου επιπέδου ψιλή, χρυσαφένια άμμο με γαλανά νερά και έλλειψη πολυκοσμίας.. Θα τη συναντήσετε λίγο μετά το Χάρακα, στα όρια του δήμου Λαυρίου.

55 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται η περιοχή Θυμάρι. Η μικρή παραλία Θυμάρι με το ψιλό χαλικάκι βρίσκεται λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και τις παραλιακές ταβέρνες της. Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού σε διάφορα σημεία από το χώρο παρκαρίσματος υπάρχουν τσιμεντένιες σκάλες.

Μια βόλτα μέχρι τον …Χάρακα

Η παραλία του Χάρακα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική, αλλά δεν έχουν το χρόνο -ή τη διάθεση- να ψάχνουν. Με κατεύθυνση προς Σούνιο. πλησιάζοντας τα όρια των δήμων Κερατέας και Λαυρίου, λίγο πριν από το ΚΑΠΕ, θα συναντήσετε στα αριστερά του δρόμου την ταμπέλα που αναγράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε στο δεξί σας χέρι, ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, και διαλέγετε το σημείο από το οποίο θα θαυμάζετε την απεραντοσύνη της, αφού η συγκεκριμένη παραλία ξεπερνά κατά πολύ σε μέγεθος το μέσο όρο των παραλιών της Αττικής. Κατά τα άλλα, ψιλή άμμος και καθαρά νερά συνθέτουν την εικόνα που θα σας αποζημιώσει για τη διαδρομή.

Πηγή: thetoc.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%