Διάφορα

Οι καλύτερες θέσεις εργασίας του μέλλοντος

today26 Μαρτίου, 2021

Background
share close

Όταν εξετάζετε τις επιλογές της σταδιοδρομίας σας, δεν οφείλετε να εστιάσετε μόνο στο είδος της εργασίας που ταιριάζει στις τωρινές σας ανάγκες, αλλά και σε αυτή την εργασία που θα σας προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες εξέλιξης σε βάθος χρόνου. Ποιες είναι όμως εκείνες οι θέσεις εργασίας που πρέπει να εστιάσετε;

Πολλά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας είναι τεχνικής φύσεως. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και η εκτενής χρήση του διαδικτύου και της ταχύτητάς του προσφέρει ένα τεράστιο εύρος νέων και εξελισσόμενων επαγγελματικών ρόλων, έτσι πολλά από τα επαγγέλματα του μέλλοντος απαιτούν την κατάλληλη γνώση και ενημέρωση για τις τελευταίες ψηφιακές καινοτομίες.

Ωστόσο, δεν περιστρέφονται όλες οι αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας γύρω από την τεχνολογική ανάπτυξη. Ορισμένες περιλαμβάνουν εργασίες σχετικά με τη χρήση και διατήρηση του λογισμικού και του υλικού που εστιάζει και συσχετίζεται με συγκεκριμένα καθήκοντα. Οι εργοδότες θα εξαρτηθούν μελλοντικά από τους υπαλλήλους τους για τη λήψη στρατηγικών, ενημερώσεων αλλά και αποφάσεων, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από την τεχνητή νοημοσύνη και τα analytics, κρατώντας επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στις διάφορες τάσεις της βιομηχανίας και στις ανάγκες των πελατών τους.

Αλλά οι απαραίτητες ικανότητες δεν σταματούν αποκλειστικά στη γνώση και την παρακολούθηση της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, οι διαπροσωπικές δεξιότητες είναι σημαντικές τώρα – και θα είναι ακόμη πιο σημαντικές τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας επαγγελματικές ευκαιρίες που δίνουν έμφαση στη διαχείριση έργων ή ανθρώπων, πάντα με το αίσθημα της ενσυναίσθησης.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες θέσεις εργασίας του μέλλοντος, που παρουσιάζουν τα παραπάνω στοιχεία που αναφέρθηκαν, με σκοπό την μακροπρόθεσμη προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση.

Στέλεχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Είναι γεγονός πως η βιομηχανία της ναυτιλίας είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα η θέση του στελέχους των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, αποτελεί μια θέση ευθύνης, αλλά με τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης πάνω στον τομέα του θαλάσσιου εμπορίου και της διαχείρισής του. Με λίγα λόγια αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά επαγγέλματα, που θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και για τα επόμενα πολλά χρόνια στην αγορά εργασίας. Για να ακολουθήσω κάποιος τη συγκεκριμένη σταδιοδρομία θα πρέπει να ακολουθήσει ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ναυτιλιακών σπουδών, όπως είναι και το e-learning στα ναυτιλιακά του διακεκριμένου Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το μέλλον της εργασίας προσφέρει αρκετές ευκαιρίες, αρκεί βέβαια να στραφείτε στον κλάδο που θα σας προσφέρει και επαγγελματική αλλά και προσωπική ικανοποίηση.

Προγραμματιστής εφαρμογών για κινητά

Η ανάπτυξη των κινητών συσκευών συνεχίζει να δημιουργεί έλξη μεταξύ των διαφόρων βιομηχανιών. Και καθώς περισσότερες επιχειρήσεις βασίζονται στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας για να προσεγγίσουν πελάτες, η ζήτηση για προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά θα συνεχίσει ολοένα να αυξάνεται. Αυτοί οι επαγγελματίες βρίσκονται στη “θέση του οδηγού” όσον αφορά το σχεδιασμό και τη σύσταση βελτιώσεων σε λογισμικό που βασίζεται σε smartphone και tablet. Εργάζονται πάνω σε νέες αναπτύξεις λογισμικού, στην κωδικοποίηση των εφαρμογών, δοκιμάζοντας και εντοπίζοντας πιθανά σφάλματα κατα τη χρήση τους.

Data Architect

Ενώ η συλλογή δεδομένων μπορεί να αυτοματοποιηθεί, η δυνατότητα μετάφρασης, ανάλυσης και διατύπωσης επιχειρηματικών προτάσεων βάσει αυτών των δεδομένων έχει μεγάλη ζήτηση από τους εργοδότες. Καθώς το Διαδίκτυο μεγαλώνει και όλο και περισσότερες συσκευές και αισθητήρες αλληλοσυνδέονται, ο όγκος των διαθέσιμων δεδομένων επεκτείνεται και αυτός αντίστοιχα. Για να βοηθήσουν στη διαχείριση και να αντλήσουν αξία από αυτήν, οι επιχειρήσεις χρειάζονται εξειδικευμένους αρχιτέκτονες δεδομένων που μπορούν να μεταφράσουν αυτές τις πληροφορίες σε συγκεκριμένες λύσεις βάσης δεδομένων.

UI Designer

Σε συνεργασία με σχεδιαστές UX και ομάδες ανάπτυξης, οι σχεδιαστές UI (User Interface) διαμορφώνουν και δημιουργούν ένα προσχέδιο προϊόντος ή ιστότοπου. Ο στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι κάθε σημείο επαφής που συναντούν οι χρήστες στην αλληλεπίδρασή τους με ένα προϊόν είναι διαισθητικό και συμμορφώνεται με το συνολικό όραμα της ομάδας-επιχείρησης. Με ισχυρές δεξιότητες visual design, γνώση προγραμματισμού και κατανόηση των σωστών πρακτικών διάταξης ενός ιστότοπου, οι σχεδιαστές UI παίζουν σημαντικότατο ρόλο για τη δημιουργία διαδραστικών εμπειριών με τους πελάτες τους. Και καθώς περισσότερες εταιρείες επικεντρώνονται στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών, οι προοπτικές εργασίας για αυτήν τη θέση αυξάνονται.

UX Designer

Οι σχεδιαστές UX (User Experience) είναι υπεύθυνοι για το “συναίσθημα” που προβάλλει ένα προϊόν ή ένας ιστότοπος. Η δουλειά τους έχει να κάνει πλήρως με τις υποκείμενες συναισθηματικές και λειτουργικές ανάγκες των χρηστών, δημιουργώντας μία απολαυστική ψηφιακή εμπειρία. Οι UX designers διεξάγουν δοκιμές χρηστικότητας και συμβουλεύονται τους ίδιους τους πελάτες, ώστε να κατανοήσουν τους τελικούς τους στόχους και τις προθέσεις τους. Η ανάπτυξη του mobile και του web development οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για αυτόν τον ρόλο.

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%