Διάφορα

Tips για καλύτερα αποτελέσματα από το περπάτημα

today27 Απριλίου, 2021

Background
share close

Το περπάτημα ειδικά στις μέρες μας είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές άκσησης.

Μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και είναι δωρεάν. Επίσης είναι κατάλληλο για ανθρώπους σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Από τη βελτίωση της αντοχής και την τόνωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας έως την καλύτερη διάθεση, το περπάτημα είναι μια από τις ευκολότερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξετε τη συνολική υγεία σας.

Είτε περπατάτε τακτικά για μεγάλες αποστάσεις είτε μόλις ξεκινήσατε, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε προκειμένου να κάνετε τους περιπάτους σας πιο αποτελεσματικούς.

Πρώτα ζέσταμα, μετά περπάτημα

Η προθέρμανση είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητική ή έντονη είναι η προπόνησή σας, προκειμένου να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Όταν περπατάτε, πρέπει να είστε σε θέση να κινείτε τα ισχία σας και να έχετε μεγάλο εύρος στο βηματισμό σας. Έτσι, κάνοντας διατάσεις (stretching) ζεσταίνετε τους γοφούς και τους αστραγάλους σας και γενικά προετοιμάζετε τους μυς και τις αρθρώσεις σας για όποια επιβάρυνση δεχτούν στη συνέχεια.

Βρείτε τα σωστά παπούτσια

Μπορεί να νομίζετε ότι μόνο όσοι τρέχουν χρειάζονται αθλητικά παπούτσια, στην πραγματικότητα όμως είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια. Έτσι, θα διαπιστώσετε ότι το ίδιο το περπάτημα γίνεται πολύ πιο εύκολο και ευχάριστο χάρη στις τεχνολογίες που ενσωματώνονται στον σχεδιασμό τους.

Ανεβάστε ένταση

Για να θεωρηθεί το περπάτημα αποτελεσματική προπόνηση, θα πρέπει να ανεβάζετε ρυθμό. Άλλωστε, βασική προϋπόθεση για να κάνετε πράγματι μια cardio προπόνηση είναι να ανεβάσετε τον καρδιακό σας παλμό. Ο στόχος σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 60% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού σας και αυτός ο αριθμός εξαρτάται από την ηλικία σας. Για να υπολογίσετε τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό, αφαιρέστε την ηλικία σας από 220.

Αλλάξτε διαδρομή

Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να έχετε βρει μια διαδρομή που σας αρέσει και να μένετε πιστοί σε αυτή. Όμως έτσι το σώμα σας προσαρμόζεται σε αυτή και δεν βρίσκει το περπάτημα το ίδιο απαιτητικό. Επομένως, βάλτε στόχο να αλλάζετε διαδρομή μερικές ημέρες την εβδομάδα. Περπατήστε, για παράδειγμα, σε ένα μονοπάτι με ανηφορική κλίση, περπατήστε στην παραλία ή περιπλανηθείτε στο πάρκο της γειτονιάς σας. Έτσι, θα γυμνάζετε διαφορετικές ομάδες μυών και παράλληλα θα ανανεώσετε την προπόνησή σας.

Κρατήστε χρόνους

Ακόμη κι αν αλλάξετε διαδρομή, μπορεί να καταλήξετε να περπατάτε την ίδια απόσταση στους ίδιους χρόνους. Κι ενώ μια απόσταση ή ένας ρυθμός μπορεί να σας δυσκολεύουν αρχικά, καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται, δεν θα συνεχίσουν να λειτουργούν το ίδιο. Γι’ αυτό φροντίστε να αλλάζετε την απόσταση που διανύετε αλλά και παράλληλα να αυξάνετε τον ρυθμό σας.

Δώστε προσοχή στις αναπνοές σας

Εάν όσο περπατάτε συζητάτε άνετα με τον σύζυγό σας για τις εξελίξεις στην αγαπημένη σας σειρά, τότε μάλλον πρέπει να ανεβάσετε ένταση βαδίσματος. Καθώς ανεβάζετε ένταση, θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να λέτε λιγότερες λέξεις μεταξύ των αναπνοών σας.

Πηγή: in.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Technology

Spotify prices are going up. Is your plan on the list?

Music streaming service Spotify is increasing its prices after the company warned of doing so last year. Many subscribers will be affected by Spotify’s price increase and some have already started receiving emails notifying them of the changes. In the US, the Spotify price hike will affect Family plans. Meanwhile, over in Europe and UK, Spotify prices will go up for Student, Duo, and Family plans. The increased prices will […]

today27 Απριλίου, 2021

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%