Διάφορα

Για τρίτη συνεχή χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης ο Ελευθέριος Πετρούνιας!

today22 Απριλίου, 2017

Background
share close

Στους “μύθους” της ενόργανης γυμναστικής ανήκει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας για τρίτη συνεχή χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

 

Ο ελληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων, αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης (μετά το Μονπελιέ 2015 και τη Βέρνη 2016), καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας, βαθμολογήθηκε με 15.433 (σ.σ. συντελεστής δυσκολίας στην άσκηση 6,3), πήρε με άνεση την πρώτη θέση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Πρόκειται για σπάνιο επίτευγμα, αφού μόλις τρεις γυμναστές έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Οι σοβιετικοί Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) καθώς και ο ιταλός ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο μοναδικός που έχει στη συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, 1992, 1994, 1996).

Παράλληλα με το «θρι-πιτ», ο 27χρονος γυμναστής της Ειρήνης Περιστερίου κατάφερε κάτι που έχει επαναληφθεί μόνο μία φορά τα τελευταία εξήντα χρόνια. Ο Πετρούνιας, που παραμένει αήττητος για ένα χρόνο (!), έγινε ο μόλις δεύτερος σπεσιαλίστας των κρίκων, που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης αμέσως μετά από έναν Ολυμπιακό θρίαμβο, χωρίς να κάνει διάλειμμα από τις επιτυχίες. Στην 60χρονη παράλληλη ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων και των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενόργανης, ο μόνος που το έχει πετύχει είναι ο Ανατολικογερμανός, Χόλγκερ Μπέρεντ, όταν το 1989 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, λίγους μήνες μετά το θρίαμβό του στη Σεούλ.

https://www.youtube.com/watch?v=5ybEU0vPzkY

Πηγή: enikos.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%