Μουσική

Jethro Tull | Η δήλωση του Ian Anderson σχετικά με τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα

today21 Σεπτεμβρίου, 2022 3 5

Background
share close

JethroTull
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ένα από τα πιο ιστορικά συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ μουσικής, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις.

Οι βρετανοί Jethro Tull, με μια καριέρα που ξεπερνά τις 4 δεκαετίες, έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς για την συμβολή τους στην μουσική αποτελώντας πηγή έμπνευσης για δεκάδες σημαντικούς καλλιτέχνες.

Αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος, ο εμβληματικός frontman, Ian Anderson, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται εκφράζει το δέος και τον θαυμασμό του προς την Ελλάδα, ένω δεν φοβάται να αγγίξει θέματα που πολλές φορές ξεπερνούν το φάσμα της μουσικής.

Με αφορμή, λοιπόν, την επίσκεψή του στη χώρα μας, προχώρησε σε μια αρκετά σημαντική δήλωση που δύσκολα θα μείνει απαρατήρητη από τον Βρετανικό Τύπο. Το θέμα δεν είναι άλλο από εκείνο των γλυπτών του Παρθενώνα, δείχνοντας τον δρόμο αλλά και μια οπτική που σίγουρα πολλοί δεν είχαν προσεγγίσει.


Ακολουθεί η δήλωση του θρυλικού καλλιτέχνη λίγο πριν φτάσει στη χώρα μας.

“The theft of various national historical artifacts over the centuries by other countries needs to be recognized.
At certain times, it could be argued that they were, perhaps, temporarily safer in foreign hands and could be appreciated by many more people in famous museums like the British Museum. But that was then; this is now.
The return of the so-called Elgin marbles should be an easy priority for the British museum.  But, in 2021, the Boris Johnson UK Government support for the the retention of these historical treasures was deplorable although recent signs are that more and more people and politicians support the return to Greece. Perhaps the new Prime Minister of the UK will be persuaded to rethink the matter.
After all, modern technology can create an accurate facsimile for the British Museum, just as many replicas exist for other priceless relics.
How would our new King Charles III feel if the Crown Jewels were held permanently in a museum in Athens?”
 
 
 Μετάφραση:
 
“Η κλοπή διαφόρων εθνικών ιστορικών μνημείων κατά τη διάρκεια των αιώνων από άλλες χώρες είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ήταν, ίσως, προσωρινά πιο ασφαλή σε ξένα χέρια και θα μπορούσαν να εκτιμηθούν από πολύ περισσότερα άτομα σε διάσημα μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο. Αλλά αυτό ήταν τότε. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για το σήμερα.
Η επιστροφή των λεγόμενων ελγίνειων μαρμάρων θα έπρεπε να ήταν βασική προτεραιότητα για το Βρετανικό Μουσείο. Όμως, το 2021, η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης του Boris Johnson να υποστηρίξει τη συνέχιση της παραμονής αυτών των ιστορικών θησαυρών ήταν αξιοθρήνητη, την ίδια ώρα που πρόσφατες ενδείξεις δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και πολιτικοί υποστηρίζουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Ίσως ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα.
Άλλωστε, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο για το Βρετανικό Μουσείο, όπως πολλά από αυτά αντικαθιστούν άλλα ανεκτίμητα κειμήλια.
Πώς θα ένιωθε ο νέος μας Βασιλιάς Κάρολος Γ’ αν το Βασιλικό Στέμμα φυλάσσονταν μόνιμα σε μουσείο στην Αθήνα;”

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, οι εμβληματικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν ζωντανά στην Μονή Λαζαριστών και το Θέατρο Βράχων-Μελίνα Μερκούρη αντίστοιχα, σε δύο εμφανίσεις που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

Πληροφορίες:
Τα εισιτήρια ξεκινούν από 42€
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Reload Stores | Ακαδημίας 81, Αθήνα, τηλ: 2103801464
Stereodisc | Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310262912
Μονή Λαζαριστών | Κολοκοτρώνη 25 – 27,Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310589185
www.ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster: 211 19 81 535

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Προηγούμενο άρθρο

Τεχνολογία

Έφτιαξαν ρομπότ με αίσθηση του χιούμορ που ξέρει πότε και πώς να γελάσει

Ένα ρομπότ με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αίσθηση του χιούμορ και ξέρει πότε και πώς να γελάει, ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία. Το ρομπότ αντιδρά κατάλληλα στο ανθρώπινο γέλιο με το δικό του γέλιο και με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί το αίσθημα ενσυναίσθησης και καλύτερης επικοινωνίας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τουλάχιστον από την εποχή του Πλάτωνα και πολύ αργότερα του Φρόιντ, οι φιλόσοφοι, οι ψυχολόγοι και […]

today21 Σεπτεμβρίου, 2022 1

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%