Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αναπνευστικός συντονισμός

today24 Σεπτεμβρίου, 2018 1

Background
share close

Aπαιτείται ένας άνθρωπος, βοηθός-θεραπευτής που σας αγαπάει και θα περάσει μαζί σας 3 ώρες. Βρίσκεστε σε ένα χώρο ήσυχο με κλεισμένα τα τηλέφωνα και θα ήταν καλύτερο αν στο χώρο υπήρχαν αρωματικά χαλαρωτικά βότανα. Πρέπει να αναπνέετε ταυτόχρονα, ταυτόχρονη εισπνοή, ταυτόχρονη εκπνοή και ταυτόχρονη παύση, ο βοηθός ακολουθεί το ρυθμό του ασθενή.

Κατά τη διάρκεια του συντονισμού πρέπει (είναι το βέλτιστο) τόσο ο ασθενής όσο και ο βοηθός να λένε από μέσα τους μία προσευχή, όπως Θεέ μου βοήθησέ με, και να σκέφτονται μόνο τις λέξεις της προσευχής και τίποτα άλλο. Όσο λιγότερες σκέψεις κάνετε τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα του συντονισμού. Όταν έρχονται στο μυαλό σας σκέψεις, τότε θα πρέπει να ξαναπροσηλώνεστε στην κάθε λέξη της προσευχής.

Για να επιτευχθεί η ταυτόχρονη αναπνοή είναι καλό ο βοηθός-θεραπευτής να ακουμπάει με το χέρι του το επάνω μέρος του θώρακα του ασθενούς ή το επάνω μέρος της κοιλιάς. Ποτέ δεν ακουμπάμε ευαίσθητες περιοχές όπως στήθη. Με το χέρι ο βοηθός θα αντιλαμβάνεται πότε ο ασθενής εκπνέει, πότε εισπνέει και πότε υπάρχει η αναπνευστική παύλα. Ο ασθενής πρέπει και αυτός με το χέρι του να ακουμπάει την κοιλιά του βοηθού. Τα αγγίγματα αυτά είναι απαραίτητα όχι μόνο για να γίνεται ταυτόχρονα η αναπνοή, αλλά και για να γίνεται ανταλλαγή ενέργειας.

Στη μέθοδο αυτή το σημαντικό δεν είναι η ανταλλαγή της ενέργειας, αλλά ο αναπνευστικός συντονισμός. Τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα που παρελαύνουν όταν είναι να διαβούν μία γέφυρα σταματάνε το βηματισμό, δηλαδή το συντονισμένο βήμα. Ο υπεύθυνος αξιωματικός πάντα δίνει εντολή να σταματήσουν το συντονισμένο βήμα, γιατί υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις πού από το συντονισμένο βήμα συντονίστηκαν γέφυρες και έπεσαν. Όταν επτά ιερείς σήμαναν τις σάλπιγγες, όλοι οι Ισραηλίτες φώναξαν με δυνατή φωνή και τα τείχη της Ιεριχούς ισοπεδώθηκαν (ηχητικός συντονισμός). Η δύναμη του συντονισμού είναι τεράστια.

Ανταλλαγή ενέργειας υπάρχει και κατά την σεξουαλική επαφή, όμως όταν ο άντρας εκσπερματώνει και η γυναίκα τελειώνει-χύνει, τότε υπάρχει απώλεια των ενεργειών τους, γι’ αυτό μετά από την σεξουαλική επαφή οι ανθρώπινοι οργανισμοί είναι εξαντλημένοι. Η ερωτική επαφή (με αγάπη) είναι υπέροχη-εκπληκτική λόγω της ανταλλαγής της ενέργειας.

Τον αναπνευστικό συντονισμό σε σοβαρά-δυσίατα νοσήματα είναι καλό να τον εφαρμόζετε τρεις ώρες ημερησίως, είτε συνεχόμενα είτε από μία ώρα τρεις φορές την ημέρα. Όσο λιγότερο σοβαρό είναι ένα πρόβλημα υγείας τόσο λιγότερο χρόνο απαιτείται να εφαρμόσετε τον αναπνευστικό συντονισμό.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%