Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Μορφώματα (όγκοι) μαστών

today16 Μαρτίου, 2016

Background
share close

ΑΣ 17  Σ25 πππ

Τα νεώτερα δεδομένα μιλάνε για μία προληπτική μαστογραφία στις γυναίκες που φτάνουν στην ηλικία των 35 ετών. Μετά τα 40 έτη οι γυναικολόγοι τονίζουν ότι κάθε χρόνο πρέπει οι γυναίκες να υποβάλλονται σε απεικονιστικό έλεγχο των μαστών. Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος είναι ανεκτίμητος.
Εάν έχετε κάποιο μόρφωμα στο στήθος και το αντιμετωπίζετε συντηρητικά με τακτική παρακολούθηση με εξετάσεις (υπέρηχο, μαστογραφία, αξονική, μαγνητική) ή αν έχετε κάποιο μάλλον καλόηθες μόρφωμα και θέλετε να αποφύγετε το χειρουργείο (αν ο ιατρός σάς δίνει μία δίμηνη παράταση πριν την βιοψία ή το χειρουργείο), τότε το επιπλέον που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας είναι βελονισμός. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν είστε χειρουργημένη για καρκίνο μαστού.
Τα δύο σημαντικά σημεία είναι:
Το Σ 18, που βρίσκεται στην αύλακα κάτω από το μαστό (εκεί που ακουμπάει το σουτιέν) πάνω στη νοητή κάθετη γραμμή που περνάει από τη ρόγα του μαστού. Κάνουμε εκτόνωση και η βελόνα έχει φορά προς το κεφάλι.
Το Περ 6.
Πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση θα ήταν σοφό να κάνετε βελονισμό για τόνωση του ανοσοποιητικού (Σ 36, Σπ 1, Σπ 4), βελτίωση του αναπνευστικού (σημεία Π 5 και ΠΕ 4) και για χαλάρωση (ΑΣ 17, Έξτρα 1, Περ 6). Επισκεφτείτε κάποιον βελονιστή που θα σας δείξει ποια τοπικά σημεία μπορείτε να βελονίσετε μετεγχειρητικά.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: Σ 18, Περ 6.
Κατά τον Hammer, οι ψυχικές συγκρούσεις είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση του καρκίνου. Συγκεκριμένα για τον μαστό :
Λοβιακός καρκίνος μαστού –σχετίζεται με-αφορά θέματα φροντίδας ή δυσαρμονίας
Πορογενής καρκίνος μαστού- σύγκρουση χωρισμού
Μαστός, αριστερός σε δεξιόχειρα-σύγκρουση που αφορά παιδί, οικία, μητέρα
Μαστός, δεξιός σε δεξιόχειρα-σύγκρουση με σύντροφο ή άλλους
Οπότε πρέπει η-ο ασθενής να αντιμετωπίσει-εξαλείψει τις ψυχικές αυτές συγκρούσεις, δηλαδή να αντιμετωπισθεί το αίτιο.
Βότανα, Παραδείγματα και Γιατροσόφια: ίδια με του καρκίνου.
Βότανα: για όλα τα βότανα, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν αναφερθεί αντικαρκινικές ιδιότητες. σκόρδο, δρακοντιά, ελιά, υπερικό, ρίγανη, οξυζενέ, κρόκος (crocus sativus), αψηθιά (artemisia vulgaris), λαδανιά, φύλλα κυπαρισσιού, κουκούτσια από βερίκοκα, μήλο, οξός, μαϊντανός, σέλινο, χαμομήλι, κουρκουμάς (curcuma longa), τζίντζερ, ελιά, κρεμμύδι, λάχανο, μπρόκολο, μερκουριάλις, πουρνάρι, κράταιγο, χελιδώνιο, μαγειρική σόδα, σιτάρι, κριθάρι. Τα βότανα θυμάρι, κολλητσίδα-γάλλιο, αγιόκλημα πρέπει επίσης να δοκιμαστούν με το τεστ. Σε περίπτωση καλόηθων κυστών βότανα ίδια με της χαλάρωσης.
Παραδείγματα: α. σκορδοθεραπεία (είναι ανεβασμένη σε δικό της post).
β. θεραπεία με δρακοντιά.
Δοσολογία-παρασκευή: Αφού έχουμε φορέσει γάντια, αποφλοιώνουμε τις ρίζες (όπως τις πατάτες) και μετά ή τις αποξηραίνουμε και τις κοπανίζουμε μετατρέποντάς τες σε σκόνη ή τις τρίβουμε στον τρίφτη (όπως κάνουμε με τα τυριά). Με το τρίψιμο παίρνουμε λευκή μάζα, ελαφρώς υγρή, την οποία αφού χωρίσουμε σε πολλά μικρά μέρη, ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι (δεν έχει σημασία το είδος) και την πλάθουμε φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε μέγεθος μικρού ρεβυθιού. Από έναν κόνδυλο δρακοντιάς μπορούμε να φτιάξουμε έως και 100 μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε στην κατάψυξη για να τα διατηρούμε. Το πρώτο μπαλάκι το τρώμε την επομένη μέρα που μαζέψαμε τη ρίζα για να χάσει την τοξικότητά του. Όταν βγάλουμε το μπαλάκι από τη κατάψυξη αφήνουμε 10 λεπτά να περάσουν ώστε να χάσει την σκληρότητά του (για να μη μας κάτσει στον φάρυγγα) και μετά το καταπίνουμε χωρίς να το μασήσουμε γιατί είναι καυστικό (κάποιοι το συνοδεύουν με λίγο μέλι).
Ημερησίως τρώμε τρία μπαλάκια ή πίνουμε τρία αφεψήματα από σκόνη δρακοντιάς ποσότητας ίσης με αυτής του μικρού ρεβυθιού.
γ. θεραπεία με φύλλα ελιάς (είναι ανεβασμένη σε δικό της post).
δ. βράζετε 50g φύλλα μερκουριάλις (mercurialis annua) σε 1 lt νερό για 20 λεπτά, πίνετε 1/2 ποτήρι του νερού 3 φορές ημερησίως.
Γιατροσόφια: α. καθαρίζετε από τα αγκάθια 3 φύλλα αλόης (ηλικίας μεγαλύτερης των 3 ετών και απότιστης για 40 μέρες) και αλέθετε τα φύλλα καλά στο μπλέντερ. Προσθέτετε μισό κιλό μέλι και 3 κουταλιές της σούπας τσίπουρο. Μισή ώρα προ φαγητού, τρώτε μια κουταλιά της σούπας τρεις φορές τη μέρα.
β. βράζουμε ένα κιλό κριθάρι σε πέντε κιλά νερό. Όταν το κριθάρι αρχίζει να αποφλοιώνεται, σταματάμε το βράσιμο. Από το ζωμό πίνουμε ένα ποτήρι του νερού, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, προ φαγητού. Για να διατηρείται, το βάζουμε στο ψυγείο και όταν είναι να το πιούμε το βράζουμε λίγο. Να τρώτε και το στερεό υπόλειμμα (πτισάνη).
γ. σιταρόχορτο: Φυτεύετε σιτάρι σε μία ζαρντινιέρα με πλούσιο χώμα, κόβετε το πράσινο χόρτο (τα βλαστάρια) όταν φτάσει σε ύψος περίπου 15εκ. και στον αποχυμωτή ψυχρής έκθλιψης παίρνετε τον χυμό. Πίνετε μέχρι 2 κουταλιές της σούπας 3 φορές ημερησίως, λέγεται ότι είναι ιδανικό σε λευχαιμία και γενικά σε νόσους του αίματος.
δ. διατροφή μόνο με νερό και με φύτρα από σιτάρι, φακιές, άλφα-άλφα.
ε. μαγειρική σόδα, ψάξτε το στο internet, π.χ. http://www.curenaturalicancro.com/.
στ. χυμό 1/2 λεμονιού με 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας σε 350ml νερού, μία φορά ημερησίως.
η. οξυζενέ 35% food grade certified: Διαλύετε το οξυζενέ 35% σε ένα γυάλινο ποτήρι που περιέχει water for injection (απεσταγμένο, όχι απιονισμένο νερό). Για κάθε όγκο σταγόνων προσθέτετε 11 όγκους water for injection, δηλαδή 10ml σταγόνες τις διαλύετε σε 110ml water for injection. Ουσιαστικά πρέπει να το μετατρέψετε σε οξυζενέ 3%. Μέχρι 5 σταγόνες μπορείτε να τις διαλύετε σε 150ml water for injection. Χρησιμοποιήστε μόνο γυάλινο σταγονόμετρο. Υποχρεωτικά πίνετε το διάλυμα νηστικοί, τουλάχιστον 1 ώρα προ φαγητού και 3 ώρες μετά από φαγητό και τουλάχιστον 3 ώρες πριν κοιμηθείτε.
Ημέρα
Αριθμός σταγόνων
Φορές ημερησίως

3
3

4
3

5
3

6
3

7
3

8
3

9
3

10
3

12
3
10η
14
3
11η
16
3
12η
18
3
13η
20
3
14η
22
3
15η
24
3
16η
25
3
Οι καρκινοπαθείς συνεχίζουν να πίνουν 25 σταγόνες 3 φορές ημερησίως για ακόμη 45 μέρες, μετά πίνουν 2 φορές ημερησίως και σταδιακά διακόπτουν τη θεραπεία. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 6 μήνες, αναλόγως της πορείας της νόσου.
Η θεραπεία αυτή απαγορεύεται σε όσους έχουν μεταμοσχευμένο ιστό ή όργανο (κίνδυνος απόρριψης).
Βοηθάει η λήψη βιτ. Ε και κεφίρ (acidophilus).
Για άλλες παθήσεις λιγότερο σοβαρές κυκλοφορούν διάφορα πρωτόκολλα στο internet, π.χ. Μετά την 3η μέρα παραμένετε στις 5 σταγόνες 3 φορές ημερησίως ανάλογα με τη βαρύτητα και μέχρι την εξάλειψη της νόσου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.foodgrade-HYPERLINK “http://www.foodgrade-hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf”hydrogenperoxide.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/thetruthaboutfghp.pdf
ή http://iasis4all.wordpress.com/2014/07/09/odhgies-gia-posimo-oxyzene/ (στα Ελληνικά).
θ. ενδιαφέρουσα είναι η θεώρηση του ερευνητή και συγγραφέα Γεώργιου Πασχαλίδη. Έχει ανακαλύψει ότι όλοι οι άνθρωποι χωρίζονται σε 3 τύπους και για τον καθένα προτείνει ξεχωριστή διατροφή και ξεχωριστό τρόπο σκέψης και δράσης. Έχει εκδώσει αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία όπου περιγράφει με λεπτομέρειες τις ανακαλύψεις του.
Για όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο προτείνει διατροφή χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά, ψωμί με μαγιά ή/και προζύμι, ξινά φρούτα (άγουρα), ντομάτες, λεμόνι, ξίδι, κέτσαπ/μουστάρδα, ελιές ξιδάτες ή/και πικρές, τουρσί, μπίρα/κρασί/σαμπάνια (γενικά τα ποτά που προέρχονται από ζύμωση, σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται: ούζο, τσίπουρο, ουίσκι, κονιάκ) και ότι άλλο αισθάνεστε ότι σας προκαλεί ξινίλες. Οι ποσότητες πρέπει να είναι μικρές και να υπάρχει ποικιλία. Το μεσημεριανό και το βραδινό δεν πρέπει να είναι το ίδιο. Γενικά δεν επιτρέπεται η μαγιά και ότι προέρχεται από ζύμωση καθώς και τα ξινά και τα πικρά. Επιτρέπεται ψωμί άζυμο, μακαρόνια, ρύζι (όχι πιλάφι), πατάτες, ελιές θρούμπες, γλυκές, άπαχο κρέας, ψάρι και όσα τρόφιμα δεν συμπεριλαμβάνονται στα απαγορευμένα.
Αναφέρει ότι ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, της ψυχής και τελικά του σώματος. Το ενεργό και θετικό πνεύμα βοηθάει το μαχητή να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπάει και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ευτυχισμένους ανθρώπους.
Προτείνει και μία πολύ εύκολη συνταγή για ψωμί χωρίς προζύμι και μαγιά. Υλικά: ½ κιλό αλεύρι (ότι αλεύρι θέλετε ή συνδυασμό από 2-3 είδη), 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ½ ή 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά), 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι, 1 κουτάκι (330 ml) ανθρακούχου σόδας ή ένα ποτήρι νερού (300 ml) με μία κουταλιά του γλυκού μαγειρικής σόδας. Ανακατεύουμε τα υλικά ζυμώνοντας για περίπου 5 λεπτά και αμέσως το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει και έχω τοποθετήσει στο φούρνο 6 τέτοια ψωμιά σε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Τρώγεται ευχάριστα για μία εβδομάδα.
Για τις υπόλοιπες ασθένειες προτείνει αποτοξινωτική δίαιτα (που μοιάζει με την παραπάνω) για 3 εβδομάδες, με αλλαγές στη σκέψη, στον ψυχισμό και στη δράση. Ακολούθως συστήνει ξεχωριστή διατροφή ανάλογα με τον τύπο του ανθρώπου.
ι. ελέγξτε τη σωστή θέση του κρεβατιού του ασθενή, σελ. 173.
κ. ψέλνοντας στην εκκλησία ή λέγοντας συνεχόμενα τα: ι, ε, α, ο, ου βελτιώνουμε τα εσωτερικά μας όργανα μέσω των δονήσεων. Ψέλνοντας ι ι ι ι ι ι… στοχεύουμε τον εγκέφαλο, με το ε ε ε ε ε ε… βοηθούμε το λαιμό, με το α α α α α α….δονούμε το θώρακα, τους πνεύμονες και τα γεννητικά όργανα μαζί με το κατώτερο ουροποιητικό, με το ο ο ο ο ο ο… επηρεάζουμε την καρδιά και τον θύμο αδένα, με το ου ου ου ου ου ου….ταλαντώνουμε την κοιλιά. Οι δονήσεις μεταφέρονται και βελτιώνουν όλο το σώμα μας.
λ. το σημαντικότερο, ίσως, όπλο σας μετά την αλλαγή ψυχισμού είναι η πολυήμερη εφαρμογή νηστειοθεραπείας (μόνο νερό) μέχρι τα πρώτα πρωινά ούρα να γίνουν διαυγή (σαν νερό), η γλώσσα να γίνει ροδαλή ή ο ασθενής να ζητήσει να φάει. Εναλλακτικά εφαρμόστε πολυήμερη φρουτοθεραπεία.
μ. για πρόληψη τρώτε καθημερινά 3 ανάλατες ελιές ή 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή συνδυασμό τους.

Σε περίπτωση καλόηθων κυστών ίδια με χαλάρωσης. Τα βότανα θυμάρι, κολλητσίδα-γάλλιο, αγιόκλημα πρέπει επίσης να δοκιμαστούν με το τεστ.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%