Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Υπερτροφία προστάτη

today10 Μαΐου, 2016

Background
share close

Πριν χειρουργηθείτε ή ακόμα καλύτερα όταν πρωτοεμφανιστούν τα συμπτώματα που υποδηλώνουν υπερτροφία προστάτη, δηλαδή η μείωση της ακτίνας ούρησης, η δυσκολία για έναρξη της ούρησης και η ανάγκη για νυχτερινή αφύπνιση για ούρηση ή διαγνωσθεί προστατίτιδα (πόνοι στην γεννητική και βουβωνική περιοχή) ξεκινήστε βελονισμό, βοτανοθεραπεία, χαλάρωση και ασκήσεις.
Βελονίστε το ΟΚ 57 και το τοπικό σημείο, ένα εκατοστό άνωθεν της ρίζας του πέους, με φορά της βελόνας αυστηρά προς την κοιλιά, παράλληλα προς το πέος. Η βελόνα δεν πρέπει να εισέλθει στο δέρμα του πέους.
Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα και το χρόνιο βήχα, ουρείτε καθιστοί, σκύβοντας ελαφρά μπροστά και όχι όρθιοι.
Τρώτε κολοκυθόσπορους, καρύδια, μπάμιες, μπιζέλια, κουκιά, κρεμμύδι, μαϊντανός, δυόσμος, αυγά, βοδινό συκώτι
Ασκήσεις: 1. Ξαπλώνουμε ανάσκελα σε σκληρό πάτωμα και ανασηκώνουμε τη λεκάνη μας για να βάλουμε ένα χοντρό μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη μας. Μένουμε λίγα λεπτά-δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση. Βγάζουμε το μαξιλάρι και κάνουμε κινήσεις ανασηκώσεως και επιστροφής της λεκάνης στην αρχική οριζόντια θέση. Ξαναβάζουμε το μαξιλάρι και ξανασυνεχίζουμε τις κινήσεις της λεκάνης
2. Προσομοίωση χτυπήματος-κλωτσήματος μπάλας, δηλαδή κάνουμε την κίνηση σαν να χτυπάμε μία μπάλα, στην αρχή σιγά σιγά και με τον καιρό λίγο πιο απότομα. Μία με το δεξί και μία με το αριστερό πόδι.
Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.
Σημαντικά βελονιστικά σημεία: ΟΚ 57, τοπικό σημείο.
Βότανα: υπερικό, τσουκνίδα, λαδανιά, αρκτοστάφυλλος, αγριάδα, μαλλιά καλαμποκιού (zea mays hairs), πλατανόμηλα (platanus fructus tot), σερενόα (saw palmetto, sabal serrulatan),Pygeum africanum, γλυκόριζα, μαϊντανός, κολοκύθα, καρπούζι, αμυγδαλιά, κουμαριά, εκουιζέτο, μελισσόχορτο, σκορπίδι-κέτεραχ, πεντάνευρο, επιλόδιο (epilodium parviflorum) , σέλινο, πεύκο, eryngium campestre, μαντζουράνα, λουίζα (lippia citriodora), δενδρολίβανο, μαστίχα Χίου (pistacia lentiscus var. chia), λεμόνι, αγριοαγκινάρα, φασκόμηλο.
Παράδειγμα: έγχυμα υπερικό ή τσουκνίδα ή λαδανιά.
Γιατροσόφια: α. βράζουμε 30 λεπτά 6 platanus fructus tot σε 1 lt νερό, πίνουμε 1 ποτήρι νερό κάθε πρωί.
β. αφέψημα 33% ρίζες τσουκνίδα-33% serenoa repens (saw palmetto, sabal serrulatan)-17% μαλλιά καλαμποκιού(zea mays hairs)-17% αρκτοστάφυλλος.
γ. έγχυμα σκορπίδι-κέτεραχ-πεντάνευρο πρωί, βράδυ.
δ. βράζουμε αγκινάρες και πίνουμε το ζουμί τους μαζί με αφέψημα αγριάδα και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, από το μείγμα 1 ποτήρι του νερού πρωί, βράδυ
δ. σε πόνους στις γάμπες χρησιμοποιήστε χαμομηλόλαδο, βαλσαμόλαδο, λάδι λαδανιά. Μερικές φορές οι πόνοι στις γάμπες υπονοούν διαταραχή του προστάτη.
ε. βάλτε στη ρίζα του πέους και στο περίνεο (περιοχή μεταξύ πρωκτού και όρχεων) αλοιφή υπερικό, τσουκνίδα ή λαδανιά 4 φορές ημερησίως και κάντε ήπιο μασάζ.

Συντάκτης: Δημήτρης Μαγγιώρος

Rate it

Παρόμοια άρθρα

Αυτοΐαση - Δημήτρης Μαγγιώρος

Αντιμετώπιση πόνου

Η σημερινή δημοσίευση αφορά πόνους που μπορείτε μόνοι σας να αντιμετωπίσετε, απλά πιέζοντας το σημείο που πονάτε. Αν δεν έχετε πίστη στις δικές σας δυνάμεις, δυνατότητες τότε βάλτε τους γονείς σας, συγγενείς, φίλους να κάνουν αυτή την πίεση. Αν πρόκειται για ένα επώδυνο σημείο, το πιέζετε για ένα λεπτό δυνατά […]

today14 Μαΐου, 2019 1 3

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%