Διάφορα

Γιατί ο Σποκ τούς παρέλυε όλους με ένα άγγιγμα;

today19 Αυγούστου, 2013 1

Background
share close

Ο χαιρετισμός του  Σποκ και οι περίφημες λέξεις “Live Long and prosper” άφησαν εποχή στο Star Trek με τους φανατικούς της σειράς να τα αντιγράφουν άμεσα και να τα κάνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Πέρα απ’ αυτά τα δύο όμως, υπήρχε φυσικά και η εξίσου κλασική κίνησή του, όταν ήθελε να εξουδετερώσει έναν αντίπαλο, το άγγιγμα ακρίβειας, το “τσίμπημα” στα νεύρα που έκανε στο λαιμό, παραλύοντας τον εχθρό.

Κι όμως αυτή η κίνηση δεν ήταν τόσο… cool στο αρχικό σενάριο, αφού στο πέμπτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Star Trek: The Original Series, The Enemy Within, το κείμενο ήθελε τον Σποκ να πρέπει να “ξαπλώσει” τον Captain Kirk (που είχε διχαστεί ανάμεσα σε καλό και κακό Kirk λόγω προβληματικής διακτίνησης) με μία απλή, τυπική μπουνιά.

Ο ευφυής Leonard Nimoy σχολίασε αμέσως πως αυτός ήταν ένας πολύ βίαιος τρόπος αντίδρασης για έναν Vulcan που θα έπρεπε να είχε μία διαφορετική αντίδραση. Έτσι έριξε την ιδέα πως η “φυλή” του θα μπορούσε να εξουδετερώνει τον αντίπαλο με “ενέργεια” που αυτή θα μεταφερόταν από τα δάκτυλά τους σε συγκεκριμένα νεύρα του ανθρώπινου σώματος.

Στην αρχή η ιδέα του ξάφνιασε, όμως μόλις γύρισαν τη σκηνή με τη δική του εκδοχή και είδαν άπαντες πόσο ταίριαζε, η κίνησή του κατοχυρώθηκε επί τόπου, και έκτοτε της χάρισαν την συντομογραφία FSNP (Famous Spock Nerve Pinch) στα σενάρια του Star Trek.

Δείτε το βίντεο με κάποιες χαρακτηριστικές σκηνές:

 

Πηγή: digitallife.gr

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (1)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%