Διάφορα

Σεμινάρια Υποκριτικής από τον Στράτο Τζώρτζογλου στη Λαμία

today14 Σεπτεμβρίου, 2016

Background
share close

Τα μαθήματά του Στρατου Τζωρτζογλου θα έχουν ως στόχο να μεταδώσουν τη γνώση για την υποκριτική μέσα από τη μαθητεία του Στράτου στα Masterclasses by Ivanna Chubbuck, στα Masterclasses by Aaron Speiser και την εμπειρία του στο Actors studio method, στο οποίο ο Στράτος είναι “lifetime professional observer of Actors Studio”.

Επίσης, πολύ σημαντικές είναι και οι εμπειρίες του Στράτου Τζώρτζογλου με τους κορυφαίους σκηνοθέτες: Κάρολο Κουν, Μίνωα Βολανάκη, Ζυλ Ντασέν, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ρούλα Πατεράκη, Aνδρέα Βουτσινά, Γιάννη Κόκκο, Ιωάννη Σκουρλέτη, Aνδρέα Μανωλικάκη στο θέατρο και Παντελή Βούλγαρη, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, Μιχάλη Κακογιάννη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Εύα Μπέργκμαν (Eva Bergman), Μπρούνο Κόππολα (Bruno Coppola), Μισέλ Φαβάρ (Michel Favart), Dragan Bjelogrlic, Christina Kallas στον κινηματογράφο,

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να παραληφθούν και οι συνεργασίες του με κορυφαίους ηθοποιούς όπως τους: Ρένη Πιττακή, Νικήτα Τσακίρογλου, Κώστα Καζάκο, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Νίκο Χαραλάμπους, Αντώνη Καφετζόπουλο, Μάριο Φραγκούλη, Ηλία Λογοθέτη, Αντιγόνη Βαλάκου, Μιμή Ντενίση, Δημήτρη Καταλειφό, Ειρήνη Παππά, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Άκη Σακελαρίου, Γιάννη Βόγλη, Κάτια Δανδουλάκη, Λυδία Κονιόρδου, Όλια Λαζαρίδου, Πέμη Ζούνη, Στάθη Λιβαθηνό, σε ελληνικές παραγωγές και σε διεθνείς με τους Κατρίν Ντενέβ (Catherine Deneuve), Λένα Εντρέ (Lena Endre), Sarah Douglas, Dragan Bjelogrlic.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Στράτος:
“Οι δάσκαλοι, οι μέντορες και εκείνοι που μου έδωσαν ευκαιρίες στην πορεία μου και με έχουν κάνει να νιώθω ευλογημένος, μου δίδαξαν την αξία του να προσπαθώ κάθε στιγμή για να γίνομαι καλύτερος. Ο Κάρολος Κουν μου έλεγε συχνά “να πιστεύουμε στα θαύματα, για να συμβούν”, κι αυτό πρέπει να έχει στο νου και στην καρδιά του κάθε νέος”.

Με το πάθος και την ευχαρίστηση του να απολαμβάνεις την υποκριτική, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε:
Μέθοδο των σωματικών ενεργειών
Στοιχεία της ενέργειας
Το μαγικό «Αν»
Δοσμένες συνθήκες
Φαντασία
Συγκέντρωση της προσοχής
Αλήθεια και πίστη
Επικοινωνία
Προσαρμογή
Χρονο-ρυθμός
Συγκινησιακή μνήμη
Ανάλυση μέσω των γεγονότων και ενεργειών
Το υπερ-αντικείμενο και η «δια-μέσου» γραμμή των ενεργειών
Τα σωματικά εφόδια του ηθοποιού
Δουλεύοντας το ρόλο: το χτίσιμο ενός χαρακτήρα

Για να μεταφερθείτε στον Facebook Event πατήστε εδώ!

stratostzo.com

Λίγα λόγια για τον Στράτο Τζώρτζογλου

 

Στράτος Τζώρτζογλου είναι ο κορυφαίος ηθοποιός της γενιάς του, ένα αστέρι της σκηνής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Στο θέατρο δούλεψε με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Κουν, ο Μίνως Βολανάκης, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Σπύρος Ευαγγελάτος και η Ρούλα Πατεράκη. Στον κινηματογράφο με τούς: Θόδωρο ΑγγελόπουλοΠαντελή Βούλγαρη,  Μιχάλη Κακογιάννη και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συνεργάστηκε με την Κατρίν Ντενέβ στην τηλεοπτική ταινία: «365 μέρες γέννηση» και το 1994 με την Εύα Μπέργκμαν στην ταινία: «One Love and the other», συμπρωταγωνιστώντας με την Λένα Εντρέ. Το 2004 δούλεψε με τον Μισέλ Φαβάρ στην ταινία: «Ο τελευταίος Άρχοντας των Βαλκανίων». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο θεατρικό έργο της Λείας Βιτάλη «Roast Beef» στο Riverside Studio στο Λονδίνο.

Παράλληλα το ελληνικό κοινό τον γνωρίζει σαν πρωταγωνιστή σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών: “Βαλς με 12 Θεούς”, “Η ζωή της άλλης”, “Σε φόντο κόκκινο”, Χήρες κλαμπ”, “Το σημάδι του έρωτα”, “Στη σκιά του πολέμου”, “΄Εκπτωτος άγγελος”, “Παλίρροια”, “Υπέροχη ζωή”, “Ιδιαιτέρα για κλάματα” και “Οι φρουροί της Αχαΐας¨.
Έχει πάρει το Εθνικό Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη: “Πάνω, Κάτω και πλαγίως” (συμπρωταγωνιστώντας με την Ειρήνη Παπά) και το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Stars de Demain για την ταινία “Τοπίο στην Ομίχλη” του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Το 1997 έπαιξε το ρόλο του Πολυνείκη στις Φοίνισσες του Ευριπιδη , στην Επίδαυρο, δίπλα στην αξέχαστη Άννα Συνοδινού.

Το 2007-2008 υποδύθηκε τον “Διόνυσο” στις Βάκχες του Ευριπιδη στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η οποία παράσταση έγινε και ταινία σε σκηνοθεσία του Bruno Coppola και πρωταγωνίστησε και στην ταινία του Bruno Coppola “Three Way Week”, όπως και στην ταινία ” The Rainbow Experiment” by Christina Kallas.

 

ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ

Ο βραβευμένος στο θέατρο και τον κινηματογράφο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από πολλούς θρύλους της παγκόσμιας βιομηχανίας θεάματος, όπως οι:

JIM GIANOPULOS (Ο Πρόεδρος της 20th Century Fox) :“Ο Στράτος προορίζεται για σπουδαία πράγματα, έχει μια ξεχωριστή ικανότητα να αιχμαλωτίζει το κοινό με τη γοητεία του, την αυθεντικότητα του, κυριαρχώντας με τη γνησιότητα της τέχνης του. Αυτός είναι βέβαιο πως θα πετύχει στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος”.
the recommendation letter

INGMAR BERGMAN ( Fanny and Alexander, εννέα φορές υποψήφιος για το βραβείο Oscar), τον παρομοίασε: “Ο Στράτος είναι σαν το βιολί Στραντιβάριους”, προσθέτοντας πως “ οι σπουδαίοι ηθοποιοί είναι σπουδαία όργανα”.
the recommendation letter

ELIA KAZAN (βραβευμένος τρεις φορές με το Βραβείο ΄Οσκαρ  για τις ταινίες: Το λιμάνι της αγωνίας (On the Waterfront), Βίβα Ζαπάτα,  Λεωφορείο ο Πόθος (A Streetcar named desire), συνέκρινε τον Στράτο με τον WARREN BEATTY‘“.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (βραβείο “Χρυσός Φοίνικας” στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών): “Ο Στράτος μπορεί να απορροφήσει τα πάντα, μετατρέποντάς τα σε χρυσό πλεονέκτημα. Είναι ο ιδανικός ηθοποιός στο δύσκολο αυτό παιχνίδι μεταξύ της ομορφιάς και της αναγνώρισης”.
the recommendation letter

MIΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑNNΗΣ (πέντε φορές υποψήφιος για το Βραβείο ΄Οσκαρ): “Ο Στράτος είναι αυτό το σπάνιο φαινόμενο, το «φυσικό», που συνδυάζει την εντυπωσιακή καλή εμφάνιση με αυτή την ειδική χροιά του ταλέντου που δένει το φλογερό ταμπεραμέντο με την αβίαστη προσωπική γοητεία “.
the recommendation letter

JULES DASSIN (υποψήφιος για Βραβείο΄Οσκαρ, βραβευμένος Καλύτερος Σκηνοθέτης στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Ριφιφί ): “ ‘Ο Στράτος σαν Μπιφ Λόμαν στο Θάνατο ενός εμποράκου ήταν ο πιο παθιασμένος Μπιφ έχω δει ποτέ”.

MARTIN SCORSESE: Το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου Τοπίο στην oμίχλη είναι μια δυνατή ταινία με εκπληκτικές εικόνες.

OLYMPIA DUKAKIS (ηθοποιός βραβευμένη με ΄Οσκαρ για την ταινία Moonstruck):“Ο Στράτος έχει πολλά να προσφέρει στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία με την μοναδική αίσθηση της υποκριτικής του, συνδυάζοντας ταλέντο, διαίσθηση, πάθος και αποφασιστικότητα”.

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

New York Times, St. Holden: “Ο Ορέστης του Στράτου Τζώρτζογλου εμποτίζεται με μια νικηφόρα γλυκύτητα”, “εργάζεται για έναν πλανόδιο θίασο που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα στο Τοπίο στην ομίχλη, που έχει ήδη κερδίσει πολλές τιμητικές διακρίσεις, και ήταν η ελληνική συμμετοχή για την καλύτερη ξένη ταινία στα Όσκαρ το περασμένο έτος. Ένα έργο από 126 λεπτά εξαιρετικής ομορφιάς”.
N. Y. Times – review

Variety, Emanuel Levy: “Up Down and Sideways“, (Πάνω, Κάτω και Πλαγίως) “Ο όμορφος Τζώρτζογλου δανείζει αξιόπιστα την υποστήριξη του σαν τον ευαίσθητο γιο … στην αξιόπιστα ζωντανή και φιλική Ειρήνη Παπά”.
Variety – review

London Times: “με τον άψογο χρονισμό του ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Έλληνας Brad Pitt, κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο ως τον Αγαμέμνονα στην παράσταση «Roast Beef” στο Riverside Studios”.
London Times – review

Stage British Theatre Guide, John Thaxter: “Η παράσταση των 80 λεπτών έχει τις αντισταθμίσεις τις απαιτώντας το θάρρος, τη δύναμη και τη μοναδική ευελιξία για τις σκηνές αγώνα, από τον όμορφο έλληνα ηθοποιό Στράτο Τζώρτζογλου στο ρόλο του Αγαμέμνονα”.
The Stage – review

Συντάκτης: New Generation Radio

Rate it

Σχολιάστε το άρθρο (0)

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


[wpens_easy_newsletter firstname="no" lastname="no" button_text="Εγγραφή"]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

0%